Lundegrend 45 6973 Sande i Sunnfjord Norge

Adresse

Lundegrend 45
6973 Sande i Sunnfjord

Matrikkel

Gnr. 205 bnr. 4 i Sunnfjord kommune

Beliggenhet, adkomst

Eiendommen ligger fint til i bygda Lunde i Sunnfjord kommune ca. 15km. utenfor Førde sentrum mot sør. Til Sande med butikk, skole og barnehage er det ca. 8km.

Adkomst via felles asfaltert grendaveg som går over eiendommen sør for gårdstunet. Fra felles grendaveg er det asfaltert privat vei opp på tunet, ca. 60m. Se kart i finn-annonsen eller kontakt megler for nærmere veibeskrivelse. Det vil være skiltet med Fjordane Eiendomsmegling sine visningsskilt ved visning.

Nærområdet

Eiendommen ligger i naturskjønne omgivelser i den vesle bygda Lunde. Området oppleves som trygt, rolig og tilbaketrukket - godt tilrettelagt for etablerende familier. Dette er en landlig beliggenhet omringet av vakker natur. Boligen ligger plassert i sørvendt retning oppå et høydedrag, med særdeles flott utsikt ut over området. Her har man gode solforhold hele året.

Fra boligen er har man umiddelbar nærhet til natur og friluftsliv, med et bredt utvalg av flotte turer året rundt. Fra boligen er det bare ca. 5 km til Langeland ski- og fritidssenter. Her har man blant annet tilgang til flere varierte tilrettelagte turer og løyper, perfekt for den naturkjære sjelen. For mer informasjon angående senteret og fritidstilbudene de tilbyr, se www.langelandskisenter.no.

Boligen ligger like ved E39 - hovedfartsåra gjennom fylket. For personer som pendler mye på fritiden eller gjennom jobb er dette en helt ypperlig beliggenhet - bare 6 km fra boligen finner man Førde Lufthavn Bringeland, hvor en kan nå ut til resten av landet på svært kort tid. På grunn av flyplassens beliggenhet, er det også god dekning av offentlig kommunikasjon med hyppige bussavganger til og fra flyplassen og omegn. Bussholdeplass finner man ca. 400 meter fra boligen ved innkjørselen til grendavegen ved E39. Videre ca. 8 km unna boligen kommer man til Sande med butikk, barne- og ungdomsskole, barnehage og idrettsanlegg. Ellers ligger Førde sentrum ca. 15 km unna eiendommen, med alt av servicefasiliteter en trenger i det daglige.

Type, eierform og byggeår

Landbrukseiendom Selveier, oppført i 1987

Bygninger og byggemåte

Hovedhus:
Bygningen er oppført med bakvegg av betong mot grunn og ellers av lettklinkerblokker. Utvendig malte overflater på underlag av betong og murpuss. Gulv i underetasjen er av betongplate å grunn. Etasjeskille mellom planene er av trebjelkelag.

Ytterveggene over grunnmuren er oppført med 6" isolert bindingsverk med utvendig kledning av trepanel. Taket har saltakkonstruksjon med arkutstikk mot sør. Utvendig taktekke av betongtakstein. Vinduene og altandør har 2 -lags glass i trekarmer, ytterdør i trevirke.

Terrasse i tilknytning til stua på hovedplan med dekke av betong med flislagte overflater, rekkverk i trevirke. Veranda med tilkomst fra kjøkkenet har dekke i trevirke og rekkverk i glass og stålstolper. Balkong i tilknytning rom på loft med dekke og rekkverk i trevirke. Balkong i tilknytning til soverom på hovedplan med dekke og rekkverk i trevirke.

Pipa er bygget opp av lettklinkerelement med pussa innvendige overflater. Heldekkende beslag over pipa på tak.

Sanitæranlegget er skiftet og har rør i rør system og avløpsrør i plast. Det elektriske anlegget har standard fra byggeår med skjult ledningsnett og fordelingstavle med automatsikringer.

Kårbolig bygget ca.1850, renovert i 1973 og 88:
Bygningen er oppført på grunnmur av naturstein, utvendig med overflater i betong, innvendig delvis med overflater i betong og stein. Gulv i kjelleren er av betong. Etasjeskille mellom planene er av tredekke.

Ytterveggene over grunnmuren er bygget opp delvis av lafta tømmerplank og delvis bindingsverk med utvendig kledning av trepanel.

Taket har saltakkonstruksjon bygget opp med sperr. Utvendig tekke av betongtakstein. Vinduene har 2 -lags glass i trekarmer. Ytterdør i hovedetasjen og kjellerdør i trevirke.

Det er 2 stk. piper i boligen, begge bygget opp med teglstein med innvendige pussa overflater. Utvendig er det heldekkende beslag over taket.

Sanitæranlegget har vannrør med rør i rør system til badet på hovedplan, øvrige vannrør er av kobber. Avløpsrør i plast. Varmtvannsbeholder 200L er plassert i kjeller.

Det elektriske anlegget har i hovedsak synlig ledningsnett og fordelingstavle med automatsikringer.

Driftsbygning oppført i 2000
Fjøs:
Bygningen er oppført på grunnmurer i naturstein. Dekke over gjødselkjeller er av bygget opp av betong. Ytterveggene over grunnmuren er bygget opp delvis av natursteinsmur og delvis av bindingsverk med utvendig kledning av trepanel. Etasjeskille mellom fjøs og loftet er av tredekke.

Taket har saltakkonstruksjon bygget opp med sperr. Utvendig tekke av skiferheller med undertak av rupanel. Vinduer har 2 -lags glass i trekamer. Ytterdører er av trevirke.

Fjøsrommet er innredet for i alt 74 vinterfora sau med gulv med strekkmetallrister og betong. Veggene har murpuss og later, og i himling er det trepanel.

Silobygg/låve:
Grunnmur / ringmur av naturstein og betong. Gulv i 1.etg. og etasjeskille er av betong. Ytterveggene over grunnmuren er bygget opp av bindingsverk med utvendig kledning av trepanel.

Taket har saltakkonstruksjon bygget opp med sperr. Utvendig tekke av metallplater. Plassbygde låveporter i trevirke. Vinduene har 2 -lags glass i trekarmer. Vindeltrapp mellom 1.etg. og låve i galvanisert stål.

Siloen er bygget opp av betong med diameter på ca. 5m. og høyde ca. 6,3m. Det er også deler av en eldre mursilo som ikke har vært i bruk.

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 6, Bad: 3

Arealer og fordeling per etasje

Bruksareal: 295 kvm, Bruttoareal: 321 kvm

Hovedhus
1.Etasje: BRA 119m2.
Innhold: Garasjerom, vindfang, hall m/trapperom, soverom, kontor, bad, vaskerom/garderobe, bad, teknisk rom og 2 boder.
2.Etasje: BRA 105m2.
Innhold: Hall m/trapperom, stue, kjøkken, 2 soverom, bad og vaskerom.
3.Etasje: BRA 71m2.
Innhold: Loftstue m/trapperom, 3 soverom, bad, garderobe og kott.

Kårhus
Kjeller: BRA 25m2.
Innhold: Kjellerrom / bod.
1.Etasje: BRA 87m2.
Innhold: Vindfang, gang m/trapperom, stue, kjøkken, soverom, bad og vaskerom.
2.Etasje: BRA 74m2.
Innhold: Gang m/trapperom, 4 soverom.

Driftsbygning
Grunnflate: 280m2.
Innhold:
Kjeller med gjødsellager.
1.Etasje med sauefjøs, vaktrom, forlager, lager/gang m/trapp til låve.
Låve med verksted, tilkomstroms til silo, loftsrom over fjøs med verksted/lager.

Uthus
1.Etasje: BTA 20m2.
Innhold: Bodrom.

Stabbur
1.Etasje: BTA 12m2.
Innhold: Bodrom.

Gjødselsilo/lager
1.Etasje: BTA 50m2.
Innhold: Gjødselsilo, lager.

Sel
1.Etasje: BTA ca. 15m2.
Innhold: Forrom, oppholdsrom.

Møblering / utstyr

Hovedhus:
Hvitevarer på kjøkken.
Sentralstøvsuger.
Garderobeskap.
Fibertilkobling - dekoder følger med etter avtale.

Kårbolig:
Hvitevarer på kjøkken.
Fibertilkobling - dekoder følger med etter avtale.

Det er utarbeidet en liste over løsøre og driftsredskaper som kan kjøpes med eiendommen ved tillegg i pris, kontakt megler for oversendelse av denne.

Standard

Hovedhus:

Kjøkken:
Kjøkkeninnredningen ble skiftet i 2018 og er av typen Huseby med integrerte hvitevarer av typen _______. Gulv, vegger og takoverflater ble samtidig skiftet/modernisert. Det ble også montert downlights i himling. Kjøkkenet er av god størrelse med mye skap- og benkeplass. Fra kjøkkenet er det egen verandadør ut på veranda i fasade mot sør med videre tilkomst til veranda mot vest og hagen.

Våtrom:
Boligen er innredet med tre bad, separat vaskerom på hovedplan og grovinngang/vaskerom i underetasjen. Badene er praktisk fordelt på de 3 planene, vaskerom ligger på hovedplan med egen utgangsdør til hagen i fasade mot nord, grovinngang i underetasjen med tilkomst fra carporten.

Badet i underetasjen ble modernisert i 2012 og har flislagt gulv og baderomsplater på veggene. Badet er innredet med klosett, veggmontert dusj og baderomsinnredning med servant og speil.

Badet på hovedplan ble modernisert i 2010 og har flislagte overflater på gulv og vegger.

Badet er innredet med klosett, badekar og baderomsinnredning med servant og speil.

Badet å loftet har standard fra byggeår med flislagt gulv og vegger, det er montert velux takvindu som slipper inn mye naturlig lys. Badet er innredet med dusjkabinett, klosett og baderomsinnredning med servant og speil.

Vaskerommet på hovedplan har våtromsbelegg på gulv og veggplater med malt strie. Rommet er innredet med skapinnredning, skyllekum og opplegg for vaskemaskin. Grovinngang i underetasjen har belegg på gulv og veggplater med malt strie på veggene.

Overflater:
Øvrige innvendige overflater har gulv med vinylbelegg, flis, vinylplank og laminat. Veggene har trepanel, og malte overflater på underlag av strie, murpuss og plater. I himling er det folierte plater, trepanel og malte MDF-plater. Innvendig trapper er i furu. Innvendige dører er formpressa og finerte dørblad.

Kårbolig:

Kjøkken:
Kjøkkenet har innredning med eldre standard med finerte fronter og laminat benkeplate. Innredningen har frittstående hvitevarer med opplegg for oppvaskmaskin.

Våtrom:
Badet ble renovert i ____ og har flislagte gulv med varmekabler, på veggene er det våtromsplater. Badet er innredet med klosett, badekar, dusjhjørne og baderomsinnredning med servant og speil.

Boligen har separat vaskerom med eldre enkel standard. Gulvet har mosaikkflis og vegger med tynnlaminatplater. Vaskerom er innredet med opplegg for vaskemaskin, skyllekar i stål og klosett. Det er montert 200L varmtvannsbeholder.

Overflater:
Øvrige innvendige overflater har gulv med belegg, laminat og heltre gulvbord. Veggene har malte plater og trepanel. I himling er det malte plater og trepanel. Trapp til 2.etg. i furu, trapp til kjelleren av enkel plassbygd konstruksjon i trevirke. Innvendige dører med finerte overflater.

Oppvarming

Hovedhus:
Sentralvarmeanlegg med vannboren varme i gulv på i underetasjen, 1.etg. og bad på loft.
3 stk. radiatorovner er også tilkoblet anlegget. Oppvarmingen er basert på vedfyr/fyrkjel og luft/vann-varmepumpe.
Vedovn i stua på hovedplan.
Balansert ventilasjon på hovedplan og bad på loft.

Kårbolig:
Vedovn i stua.
Luft til luft varmepumpe.
Elektriske varmekabler i gulv på bad, vaskerom og i vindfang.
Ventilasjon er basert på avtrekk fra kjøkken og bad, ellers naturlig ventilering.

Parkering

Parkering i garasje/carport i tilknytning til hovedhuset for 1 bil.
Det er mulig å parkere flere biler/andre kjøretøy på låven.
Ellers parkering på tunplass.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 465 398 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommens arealer er fordelt på i alt 8 teiger. Se vedlagt kart i salgsoppgaven for beliggenhet og beskrivelse av disse.

Fordeling av eiendommens arealer:
Fulldyrka jord: 52,6 daa.
Overflatedyrka jord: 14,5 daa.
Innmarksbeite: 20,0 daa.
Skog av særs høy bonitet: 55,3 daa.
Skog av høy bonitet: 60,0 daa.
Skog av middels bonitet: 38,5 daa.
Skog av lav bonitet: 0 daa.
Uproduktiv skog: 51,4 daa.
Myr: 48,5 daa.
Åpen jorddekt fastmark: 13,3 daa.
Åpen grunnlendt fastmark: 49,3 daa.
Bebygd, vann, bre: 9,0 daa.
Ikke klassifisert: 52,7,0 daa.

Totalt: 465,1 daa.

Eiendommen har i tillegg andel i felles utmark (Gnr: 205 Bnr: 18) med en andel på 257,8 daa.
Total areal på utmarka er 1 628,6 daa.

Tomt og hage

Tomta rundt gårdstunet er pent opparbeidet med asfaltert tilkomstvei, gruslagt tunplass med god plass til parkering av flere biler og kjøretøy. Ved våningshuset er det opparbeidet hage med skiferlagt gangstier, trapp og platning. Rundt boligen og øvrige bygninger er det opparbeidet grøntarealer med div. beplanting og blomsterbed, murer og trapper i naturstein.

Tilliggende fasiliteter

Jaktrett
Eiendommen er del av et jaktvald med rett til å drive hjortejakt. Jaktfeltet består av i alt 13 bruk med en samlet årlig fellingskvote på ca. 20 dyr. Bruket sin del av fellingskvoten er på 12,59% (2-3 dyr pr. år).

Fiskerett
Eiendommen grenser mot Skilbreivatnet og har fiskerett i dette. Eiendommen har også fiskerett i vatnet ved Fagerdalsstølen og i øvrige vatn som ligger i felles utmark.

Gjøset sameige
Eiendommen eier ideell andel 1/4 av Gjøset beiteutleige. Sameiet leier ut egen beiterett i fellesmarka på Gjøset, samt bortfeste av tomter som eiendommen eier 15,83% av. Inntektene fra sameiet utgjorde kr 1570,- for eiendommen i 2019.

Vei, vann og avløp

Tilkomst via felles privat vei for grendalaget. Bruket betaler en årlig avgift til vedlikehold og brøyting på ca. kr 4500,- Fra grendaveien er det ca. 60m. privat asfaltert vei opp på tunet. Eier vedlikeholder og brøyter denne delen av veien selv.

Vanntilførsel fra privat borehull på egen tomt. Vannkvaliteten er ikke testet.
Reserveanlegg fra eldre brønn på egen tomt.

Avløp fra begge bolighusene til privat septiktank på egen tomt. Kommunal tømming.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i LNF-område.

Kulturminne
Det er registrert et kulturminne for en eldre kyrkjestad på eiendommen. Denne har ifølge matrikkelen uavklart vernestatus. For mer infomasjon om forholdet se: https://kulturminnesok.no/minne/?queryString=https://
data.kulturminne.no/askeladden/lokalitet/84334

I arealplanen for Gaular kommune ble det for planperioden 2000-2012 satt av 22,6 daa. for utvidelse av næringsareal i området der Kårstad Transport er etablert. Området er ikke detaljregulert. Etter kommunesammenslåingen 01.01.2020 ligger eiendommen i Sunnfjord kommune. Det er ikke avklart om det er aktuelt med ny arealplan for å videreføre arealet som utbyggingsområde for næringsformål.

Konsesjon

Det må søkes om konsesjon for denne eiendommen.

Det gjøres oppmerksom på at ervervet av eiendommen er konsesjonspliktig. Kjøper er ansvarlig for å utarbeide og sende inn konsesjonssøknad snarest mulig etter budaksept dog senest omgående etter signering av kjøpekontrakt. Kjøper dekker konsesjonsgebyr. I det tilfelle konsesjon ikke gis på bakgrunn av for høy kjøpesum, kan selger kreve at avtalen likevel skal gjelde, men til den høyeste pris landbruksmyndighetene kan godkjenne. Selger kan også i slikt tilfelle kreve å få heve salget uten videre begrunnelse uten at kjøper kan kreve erstatning.

Kjøper har konsesjonsrisikoen dersom konsesjon nektes med grunnlag i konsesjonsloven § 9 første ledd nr. 2-5 eller § 9 andre til fjerde ledd. I slike tilfeller skal selger holdes skadesløs og eiendommen må overtas av kjøper på avtalte vilkår senest innen 2 måneder etter første avslag på konsesjonssøknaden. Endring eller konkret fastsettelse av overtagelsesdato, ut over det som er nevnt over, skjer etter avtale mellom partene og skal skriftlig bekreftes overfor meglerforetaket.

Odel

Det foreligger odel på eiendommen.
Alle kjente odelsberettiget har skrevet fra seg odelsretten i forbindelse med salget.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Tinglyste heftelser / servitutter på eiendommen:

1840/900080-1/55 Utskifting
08.07.1840

1860/900044-1/55 Erklæring/avtale
06.10.1860
Grensegangssak

1863/901209-1/55 Bestemmelse om veg
27.10.1863

1879/900122-1/55 Erklæring/avtale
30.09.1879
Grensegangssak
Med flere bestemmelser

1883/900177-1/55 Utskifting
24.11.1883

1889/900157-1/55 Bestemmelse om gjerde
15.11.1889

1892/900114-1/55 Erklæring/avtale
23.01.1892
Grensegangssak

1906/900193-1/55 Utskifting
05.03.1906

1907/900223-1/55 Utskifting
21.01.1907
overutskifting

1911/900407-1/55 Utskifting
24.01.1911

1912/900400-1/55 Utskifting
16.01.1912
overutskifting

1926/900419-1/55 Utskifting
28.06.1926

1930/900107-1/55 Skjøte på bebyggelse
08.09.1930
RETTIGHETSHAVER: LUNDE GERHARD
RETTIGHETSHAVER: LUNDE PEDER
RETTIGHETSHAVER: LUNDE TOMAS
RETTIGHETSHAVER: LUNDE OLAV
RETTIGHETSHAVER: LUNDE IVER
RETTIGHETSHAVER: LUNDE ALFRED
RETTIGHETSHAVER: LUNDE PERNILLE
RETTIGHETSHAVER: LUNDE GUSTINE
RETTIGHETSHAVER: LUNDE BERTEL
Gjelder denne registerenheten med flere

1935/900117-1/55 Fredningsvedtak
08.07.1935
AV EI STOR ROGN I TUNET
Gjelder denne registerenheten med flere

1946/972-1/55 Erklæring/avtale
15.10.1946
Vedtak av det offentliges vilkår for statstilskudd i
forbindelse med senking/lukking av grøft/bekk/kanal/elv
Gjelder denne registerenheten med flere

1950/990090-1/55 Elektriske kraftlinjer
16.03.1950
Rettighetshaver Gaular Kraftlag

1960/89-1/55 Jordskifte
13.01.1960
Gjelder denne registerenheten med flere

1963/1929-1/55 Erklæring/avtale
27.09.1963
Vedtak av det offentliges vilkår for statstilskudd i
forbindelse med senking/lukking av grøft/bekk/kanal/elv
Gjelder denne registerenheten med flere

1974/3985-4/55 Bestemmelse om veg
02.09.1974
rettighetshaver:Knr:4647 Gnr:205 Bnr:18 Fnr:2
Bestemmelse om vannrett
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

1974/5950-4/55 Bestemmelse om veg
12.12.1974
rettighetshaver:Knr:4647 Gnr:205 Bnr:18 Fnr:3
Bestemmelse om vannrett
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

1978/3542-1/55 Bestemmelse om veg
26.06.1978
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

1982/7183-1/55 Erklæring/avtale
01.12.1982
Rettighetshaver: Televerket
Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v.

1985/749-1/55 Jordskifte
08.02.1985
Gjelder denne registerenheten med flere

1987/1295-1/55 Jordskifte
03.03.1987
Gjelder denne registerenheten med flere

1992/759-1/55 Fredningsvedtak
11.02.1992
GJELDER SKILBREIVATNET NATURRESERVAT
Gjelder denne registerenheten med flere

1993/1325-1/55 Jordskifte
26.03.1993
Gjelder denne registerenheten med flere

1995/629-1/55 Bestemmelse om veg
09.02.1995
Kvernhusvegen, avtale bruk vedlikehald m.m.
Gjelder denne registerenheten med flere

1996/1753-1/55 Jordskifte
28.03.1996
Jordskifte og skjønn
Gjelder denne registerenheten med flere

1997/5390-1/55 Erklæring/avtale
10.11.1997
Rettshavar: Telenor
Føresegn om radio-/fjernsynsanlegg

1998/1660-4/55 Bestemmelse om vannrett
16.04.1998
rettighetshaver:Knr:4647 Gnr:205 Bnr:17
Med fleire føresegner

2008/98251-1/200 Jordskifte
04.02.2008
Sunnfjord og Ytre Sogn jordskifterett, sak 1400-2001-0016, Lundekvam m.fl., gnr. 104 m.fl. i Gaular kommune
Gjelder denne registerenheten med flere

2014/414013-8/200 Jordskifte
22.05.2014
Jordskiftesak 1400-2014-0009
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/3130266-1/200 Jordskifte
06.10.2020 21:00
Jordskiftesak 16-186589RFA-JFOR Skilbreivatnet naturreservat
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/3249080-1/200 Erklæring/avtale
29.10.2020 21:00
rettighetshaver:Knr:4647 Gnr:205 Bnr:11
rettighetshaver:Knr:4647 Gnr:205 Bnr:12
rettighetshaver:Knr:4647 Gnr:205 Bnr:13
rettighetshaver:Knr:4647 Gnr:205 Bnr:14
rettighetshaver:Knr:4647 Gnr:205 Bnr:15
Bestemmelse om beplantning/vegetasjon/hekk
2020/3249080-2/200 Bestemmelse om spillvann/drensvann/stikkrenner

29.10.2020 21:00
rettighetshaver:Knr:4647 Gnr:205 Bnr:11
rettighetshaver:Knr:4647 Gnr:205 Bnr:12
rettighetshaver:Knr:4647 Gnr:205 Bnr:13
rettighetshaver:Knr:4647 Gnr:205 Bnr:14
rettighetshaver:Knr:4647 Gnr:205 Bnr:15
Rett til å legge nødvendige rør og kabler

2020/3249080-3/200 Bestemmelse om vannrett
29.10.2020 21:00
rettighetshaver:Knr:4647 Gnr:205 Bnr:11
rettighetshaver:Knr:4647 Gnr:205 Bnr:12
rettighetshaver:Knr:4647 Gnr:205 Bnr:13
rettighetshaver:Knr:4647 Gnr:205 Bnr:14
rettighetshaver:Knr:4647 Gnr:205 Bnr:15

2020/3249080-4/200 Bestemmelse om veg
29.10.2020 21:00
rettighetshaver:Knr:4647 Gnr:205 Bnr:13
Bruksrett

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på bygga pga. alder.

Prisantydning

6 000 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Førde Takstkontor as / Bjarte Roska
Takstdato : 23.03.2021
Teknisk (byggmassens) verdi : 5 411 100,-
Markedsverdi : 5 400 000,-
Teknisk verdi : 5 411 100,-
Formuesverdi : 744 920,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 10 214 pr. år
Inkl. renovasjonsavgift, branntilsyn/feiing, slamtømming og eiendomsskatt.

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Gjøset sameige
Eiendommen eier ideell andel 1/4 av Gjøset beiteutleige. Sameiet leier ut egen beiterett i fellesmarka på Gjøset, samt bortfeste av tomter som eiendommen eier 15,83% av. Inntektene fra sameiet utgjorde kr 1570,- for eiendommen i 2019.

Over eiendommen sør for tunet er det felles privat grendaveg for bygda. Eier betaler ca. kr 4500,- pr. år for brøyting og vedlikehold av veien.
Det er i tillegg flere felles skogs- og utmarksveier til flere av teigene som tilhører bruket / flere av nabobrukene.

Leieinntekter


Kårboligen er utleid for kr _____,- pr. mnd.
Dette er inkl. internett og eksl. strøm.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst. Megler har ikke kontrollmålt arealene.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt. pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

For å legge inn bud ved hjelp av budskjema på papir så lever dette personlig eller send det pr. epost post@fjordmegler.no.

Bud som har kortere akseptfrist enn kl.12.00 dagen etter siste annonserte fellesvisning vil ikke bli formidlet videre til selger.

Megler vil heller ikke formidle bud med forbehold om at budet er hemmelig for andre budgivere. Megler skal, i den grad det er mulig, informere alle interessenter og budgivere skriftlig om status i budgivingen. Megler plikter å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at bud skal kunne bli behandlet og formidlet videre på en forsvarlig måte, skal bud ikke ha en kortere akseptfrist enn 30 minutter fra budet er gitt. Bud med kortere frist vil ikke bli formidlet videre til selger.

Selger har akseptert å forholde seg til overnevnte vilkår for budgivning

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning. Overtagelse blir etter avtale senest 3 mnd. etter at konsesjonsvedtak er truffet.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 205
 • Bruksnr: 4
 • Kommunenr: 4647
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 6 000 000,-
 • Kommunale avgifter: 10 214,-
 • Ligningsverdi: 744 920,-
 • Bruksareal: 295 m2
 • Bruttoareal: 321 m2
 • Tomteareal: 465398 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Gårdsbruk/Småbruk
 • Soverom: 6

Lundegrend 45 6973 Sande i Sunnfjord Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Kontaktperson

Christoffer Sæle Merkesvik
Telefon: +47 57 72 01 00
Mobil: +47 415 89 170

Annen info

Finnkode: 212569945