Parkgata 35 6813 Førde Norge

Adresse

Parkgata 35
6813 Førde
2. etasje

Matrikkel

Gnr. 61 bnr. 491 snr. 16 orgnr. 924796383 i Sunnfjord kommune

Beliggenhet, adkomst

Se kart i Finn-annonse.

Det vil bli skiltet med visningsskilt fra Fjordane Eiendomsmegling ved annonserte felles visninger.

Nærområdet

Parkgata 35 har en særs attraktiv og sentrumsnær beliggenhet på Hafstad, med lite trafikk og gåavstand til Førde sentrum. Området er under utvikling, og oppleves som trivelig, urbant og samtidig innholdsrikt. Leiligheten ligger pent til i 2. etasje og har fri utsikt mot sør. Byggene er etablert som ett bilfritt klyngetun, med trygge omgivelser og en fin møteplass i nabolaget.

Fra leiligheten er det gåavstand til Førde sentrum med alt av servicefasiliteter en trenger daglig. Like ved leiligheten finner en blant annet Hafstadparken, dagligvaren Rema 1000, barnehage og Hafstad videregående skole. For de naturkjære byr området ellers på flere fine spaserturer og fjellturer like i nærheten.

Fra leiligheten er det god dekning av offentlig kommunikasjon. Bussavganger ved hovedveien. Ca. 16 km til Førde Lufthavn Bringeland. I Førde sentrum finn en ellers Førde Rutebilstasjon som har daglige avganger i alle retninger.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 2020
Byggeår ifølge Sunnfjord kommune.

Bygninger og byggemåte

Innvendig generelt:
På gulv er det 1-stavs laminat long plank i type Romantic Oak i stue, kjøkken, 2 soverom og på bod. Ved entre og på bad er det flislagt gulv av type Chicago og Grigio. På veggene er det gipsplater malt i fargen refleksjon. På bad er det Fibo baderomsplater i fargen Cracked Cement. Himling med gipsplater malt i fargen Bomull.

Utvendig generelt:
Boligene er oppført med bærekonstruksjoner i tradisjonelt bindingsverk og etasjeskille i betong eller bjelkelag av tre. Yttervegger bygd som tradisjonell isolerte bindingsverksvegg. Tak er tekket med papp-membran. For leiligheter med balkong, blir det montert søyler i framkant. Alle yttervegger av tre er isolert med 20 + 5 cm. Vinduer i 2- og 3-lags energiglass. Skillevegger mellom boligene blir utført i dobbelt bindingsverk med lys og brannkasse med 2 lags gipsplater på hver side. Bod i garasjekjeller med tette stålvegger som skille og dør som kan låses.

Tekniske installasjoner:
Balansert ventilasjon med varmegjenvinning med eget anlegg i gangen. Vannboren gulvvarme i alle oppholdsrom inklusive soverom og bad. Eget sikringsskap med måler, automatsikringer og jordfeilbryter. Installert sprinkelanlegg i leiligheten. Porttelefon for hovedinngang. Heis i bygget. Installert en kombinert fiber og kobberkabel fra teknisk rom til hver leilighet, som leverer både TV og data.

Byggemåte ifølge leveransebeskrivelse samt tidligere annonse ved prosjektering og etablering.

Noen oppgraderinger fra byggestandard ifølge selger:
- Etablert innvendig bod med foldedører.
- Kitchen board på kjøkken.
- Ekstra belysning i stue.
- Ekstra dusjbatteri på bad.

For ytterligere informasjon kontakt megler eller se vedlagte dokumenter i salgsoppgaven.

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 63,60 kvm, Bruksareal: 66,50 kvm

Følgende rom inngår i primærarealet (P-rom):
1. etasje (63,6 kvm): Gang, stue, kjøkken, bad og 2 soverom.

Følgende rom inngår i sekundærarealet (S-rom):
2. etasje (2,9 kvm): Bod.

I tillegg til overnevnte rom er det også utgang til solrik sørvestvendt balkong med overbygd tak fra stuen. Boligen har også tilgang til en egen romslig bod i garasjeanlegget på ca. 5,5 kvm.

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Dersom annet ikke fremgår av salgsoppgaven inngår kun integrerte hvitevarer med i handelen.

Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe av 1. januar 2020 legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for kopi av liste over løsøre og tilbehør. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Standard

Velkommen til Parkgata 35 - Dette er en moderne og innbydende 3-roms leilighet i byggets 2. etasje, med en særs sentral beliggenhet like ved Førde sentrum. Leiligheten var ny i 2020 og fremgår i god stand. Flott leilighet med flere gode kvaliteter. Denne leiligheten passer ypperlig for dem som ønsker seg en mer urban og lettvint hverdag, med enkel tilgang til alt av hva byen har å by på.

Kvaliteter med boligen vi ønsker å fremheve
- 2 soverom.
- Nytt i 2020.
- Nybygg garanti 2025.
- Solrik sørvestvendt balkong med overbygd tak.
- Flott utsikt mot Førde sentrum og området rundt.
- Stue og kjøkken i åpen løsning.
- Egen parkeringsplass i garasjeanlegg.
- Oppbevaringsplass i 2 boder.
- Enkelte oppgraderinger fra byggestandard.
- Balansert ventilasjon og vannboren gulvvarme.
- Fjernvarme, kommunale avgifter, TV og data inkludert i felleskostnadene.
- Praktisk porttelefon og heis i bygget.
- 1,4 km til Førde sentrum.
- Umiddelbar nærhet til Hafstadparken.
- Gå- og sykkelavstand til alt av daglige servicefunksjoner.
- God dekning av offentlig kommunikasjon.

Planløsningen
Man ankommer leiligheten via sameiets interne gangstier og fellesareal. Leiligheten finner en i bygget kalt "Høgeloftet", like nord for Parkgata. Parkerer man i garasjeanlegget, kan man ta heisen direkte opp i byggets 2. etasje hvor leiligheten befinner seg.

Gang
Like ved entréen til leiligheten finner en felles gang, heis og trapperom. Det første man kommer til i leiligheten er en romslig og innbydende gang. Her er det god plass til ytterklær og eventuelt sittebenk og garderobeløsning. Lyse og slette overflater med ett moderne inntrykk samt fliser på gulvet.

Stue og kjøkken
Fra gangen kommer man inn til boligens største rom, som er stuen og kjøkkenet i en åpen løsning. Rommet har flere store vindusflater som tilføyer mye naturlig lys. Her er det god plass til en hyggelig sittegruppe i stuen, samt en mindre spisegruppe på kjøkkenet.

Kjøkkenet er fra Sigdal, og fremgår med slette fronter og laminat benkeplate. Rikelig med oppbevaringsplass i over- og underskap. Ellers er kjøkkenet tilpasset for integrerte hvitevarer.

Balkong
Fra stuen er det videre utgang til solrik sørvestvendt balkong med overbygd tak - kanskje en av leilighetens aller beste kvaliteter. Her har man utsikt i retning Førde Sentrum, en utsikt som kan nytes både morgen og kveld samt i dårlig vær.

Bad
Går en tilbake til gangen, finner en leilighetens bad. Badet har flislagt gulv og våtromsplater på veggene. Rommet fremgår i moderne farger. Rommet er i dag innredet med servant med underskap, speilskap med lys, dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. Her har også selgerne oppgradert fra byggestandard, med et ekstra dusjbatteri montert på veggen mellom dusjen og toalettet. På badet er det også opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel.

2 soverom
Leiligheten har i alt 2 soverom. Rommene fremgår i likhet med resten av leiligheten som stilrene, og har begge vinduer mot rolige forhold bak bygget. Rommene har plass til både seng, nattbord og garderobeløsning.

2 boder
Leiligheten har tilgang til 2 boder - Den ene er inne i selve leiligheten og den andre er nede i garasjeanlegget. Boden i leiligheten finner en like ved hovedsoverommet. Her er det satt inn foldedører for plassbesparelse. Ett praktisk rom som kommer godt med for oppbevaring. I garasjeanlegget, like ved parkeringsplassen som tilhører leiligheten, finner man den andre boden. Denne er innredet med diverse hylleløsninger. Denne passer ypperlig for oppbevaring av sykkel, dekk, redskaper eller lignende som en ikke nødvendigvis trenger daglig.

Velkommen til en hyggelig visning!

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme fra Førdefjorden Energi og balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Parkering

Seksjonen har eksklusiv bruksrett til egen avmerket parkeringsplass i felles lukket garasjeanlegg. Her er det mulighet for å kunne montere lader for el-bil. Ellers god dekning av gjesteparkering langs gaten.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 4 811 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomteareal ifølge Sunnfjord kommune.

Tomt og hage

Eiendommen har en tilsvarende flat tomt med asfaltert innkjørsel og gjesteparkering som er felles for sameiet. Tomten er ellers pent opparbeidet med et indre klyngetun. Tunet er bilfritt og består av interne gangveier, grøntareal, beplantning, sykkelparkering, sitteplasser og lekeplass.

Tilliggende fasiliteter

Heis.
Balkong.
Garasjeanlegg.
TV og internett.
Ekstra bod i garasjeanlegget.
Balansert ventilasjon.
Vannboren gulvvarme.
Porttelefon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger.
Informasjon ifølge Sunnfjord kommune.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål ifølge Sunnfjord kommune.
Plan-ID: 143220120007.
Plannavn: Hafstadtuna.
Iverksettelsesdato: 19.06.2013.

Ifølge situasjonsplan fremgår det at boligen ligger innenfor et område hvor det er byggemeldte bygg eller bygg under oppføring. I forbindelse med oppføring av nye bygg vil det kunne forekomme byggestøy, støv og tilhørende ulemper i en byggeperiode.

Ifølge situasjonsplan ligger boligen innenfor en støysone tilsvarende gul sone i henhold til T-1442.

Regulering ifølge Sunnfjord kommune.

Ferdigattest

Det foreligger en ferdigattest på eiendommen datert 19.06.2020 ifølge Sunnfjord kommune.

Diverse opplysninger

Sameie: Piletunet Sameie, Orgnr.: 924796383
Forretningsfører: ARF Rekneskap AS.
Styreleder: Anne Margrethe Øvsthus.
Piletunet sameie består av totalt 40 boligseksjoner.

Ifølge styreleder er det ingen planer om å øke fellesutgiftene i tiden som kommer. Styreleder informerer videre om at sameiet og beboerne har et generelt ønske om at så mye som mulig skal inkluderes i fellesutgiftene.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon om sameiet, eller se vedlagte dokumenter fra forretningsfører i salgsoppgaven.
Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Forkjøpsrett og styregodkjenning
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet samt at det ikke er krav om styregodkjenning av ny seksjonseier. Det skal sendes eierskiftemelding til forretningsfører ved skifte av eier.

Utleie
Seksjonseier kan som hovedregel fritt leie ut sin egen seksjon. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietaker skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret kan kun nekte godkjenning dersom det foreligger en saklig grunn. Se eventuelt sameiets vedtekter og husordensregler.

Husdyrhold
Det er tillatt med dyrehold i sameiet. Dyreholdet må ikke være til sjenanse for de øvrige beboerne i sameiet. Se eventuelt sameiets vedtekter og husordensregler.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Ta kontakt med megler for å få oversendt disse, eller se vedlagte dokumenter i salgsoppgaven. Det må påregnes trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Prisantydning

3 800 000,- / Fellesutgifter: 3 301,- pr. mnd
Fellesutgifter inkluderer felleskostnader drift, renovasjon og forsikring.

Takst / tilstandsrapport

Formuesverdi : 580 969,-
Sekundær formuesverdi : 2 091 488,-
Formuesverdi pr. : 12.04.2021
Det foreligger ikke formuesverdi på eiendommen ifølge skatteetaten. Oppgitt verdi er beregnet med skatteetatens kalkulator for utregning av formuesverdi. For år 2020 og 2021 settes formuesverdien til 90% ved sekundærboliger og 25% ved primærbolig i henhold til boligverdien.

Det foreligger ikke takstrapport ved salget.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter C
Se vedlagt energiattest i salgsoppgaven utført av Simien Energimerke.

Forsikring

Gjensidige
Polisenummer: 89354673

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 5 311 pr. år
Kommunale avgifter inkluderer:
Eiendomsskatt: kr. 5 311,-.

Det betales ikke mva. på eiendomsskatt. Alle kommunale avgifter samt avgifter for renovasjon med unntak av eiendomsskatt blir fakturer til Piletunet Sameie, og er inkludert i fellesutgiftene til sameiet. Opplysninger om kommunale avgifter ifølge Sunnfjord kommune

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealer er hentet fra tidligere salgsannonse og byggetegninger/plantegninger utarbeidet av Arki Arkitekter AS ved etablering av leilighetene. Byggetegninger ifra utbygger. Oppgitte arealer er ikke kontrollmålt av megler.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Selger har godkjent alle opplysningene som fremgår i salgsoppgaven.

Til orientering er det ikke innhentet takstrapport fra sertifisert takstmann i henhold til salget. Dette vil derfor ikke fremgå i salgsoppgaven som vedlegg.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal gis på budskjema med påført signatur eller ved bruk av elektronisk budgivning. I tillegg må budgiver også legitimere seg. Ved registrering av elektronisk bud, benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Senere bud kan gis ved e-post eller SMS direkte til megler.

Bud som ikke er skriftlig eller har kortere akseptfrist enn kl.12.00 dagen etter siste annonserte fellesvisning vil ikke bli formidlet videre til selger. Megler vil heller ikke formidle bud med forbehold om at budet er hemmelig for andre budgivere. Megler skal, i den grad det er mulig, informere alle interessenter og budgivere skriftlig om status i budgivingen. Megler plikter å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at bud skal kunne bli behandlet og formidlet videre på en forsvarlig måte, skal bud ikke ha en kortere akseptfrist enn 30 minutter fra budet er gitt. Bud med kortere frist vil ikke bli formidlet videre til selger.

For å legge inn bud ved hjelp av budskjema på papir så lever dette personlig eller send det pr faks 577 20 101 / epost: sm@fjordadvokat.no eller post@fjordadvokat.no.

Selger har akseptert å forholde seg til overnevnte vilkår for budgivning.

Overtagelse

Overtagelse etter avtale. Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 61
 • Bruksnr: 491
 • section_number: 16
 • Kommunenr: 4647
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 3 800 000,-
 • Fellesutgifter: 3 301,-
 • Kommunale avgifter: 5 311,-
 • Ligningsverdi: 580 969,-
 • Primærrom: 63.6 m2
 • Bruksareal: 66.5 m2
 • Tomteareal: 4811 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Leilighet
 • Soverom: 2

Parkgata 35 6813 Førde Norge

Visning

11.05.2021, 1600 - 1700.

Eiendomsmegler

Stian Midttun Jensberg
Telefon: +47 57 72 01 00
Mobil: +47 948 32 983

Annen info

Finnkode: 217300763