Øvrevegen 8 6993 Høyanger Norge

Adresse

Øvrevegen 8
6993 Høyanger

Matrikkel

Gnr. 62 bnr. 65 i Høyanger kommune

Beliggenhet, adkomst

Eiendommen ligger fint til i etablert og barnevennlig boligfelt på Dale i Høyanger. Boligen ligger i en tilbaketrukket gate med lite gjennomgangstrafikk. Fra eiendommen er det gangavstand til barnehage, skole og idrettsanlegg. Til Høyanger sentrum med butikker og andre servicetilbud er det ca. 2 km.

Enkel adkomst til eiendommen fra kommunal vei. Se kart i Finn-annonsen eller kontakt megler for nærmere veibeskrivelse.

Type, eierform og byggeår

Tomannsbolig Selveier, oppført i 1950

Bygninger og byggemåte

Bygningen er oppført med grunnmur av sparesteinsbetong, gulv i kjelleren er av betong på mark. Ytterveggene over grunnmuren er oppført med 4" bindingsverk med utvendig kledning av trepanel.

Etasjeskille mellom planene er av trebjelkelag.

Taket er bygget opp med saltakkonstruksjon med utvendig tekke av Decra stålpanner og undertak av panel. Takrenner og nedløp i plast.

Vinduene har i hovedsak 2 -lags glass i trekarmer fra 1979-83. I kjelleretasjen er det eldre vindu, antatt fra byggeår. På loft er det takvindu av typen Velux med 2-lags glass fra 2005.

Ytterdør i trevirke med vindusfelt i 1.etg. I kjelleretasjen er det en eldre inngangsdør i trevirke, antatt fra byggeår. I begge stuene er det altandør i trevirke med vindusfelt med 2 -lags glass.

Pipa er bygget opp av teglstein med pussa og malte overflater. Over taket er det heldekkende beslag.

Fra stua på hovedplan er det utgang til sørvendt veranda ca.9m2. med betongdekke. Fra veranda er det trapp ned til hagen. Fra stua i 2.etg. er det utgang til balkong ca.4m2. med glassfiberbelegg.

Sanitæranlegget har vannrør plast (rør i rør system) og noe kobberrør antatt fra byggeår. Avløpsrør er av soil og plast. Vannledning inn til boligen er av plast, stoppekran plassert i kumme på vaskerom i kjeller. Varmtvannsbeholdere 198L x 2 fra 2005 er plassert i kjeller.

Det elektriske anlegget har delvis skjult/åpen ledningsnett og fordelingstavle med automatsikringer. Det er en montert en strøm-måler for hver av boenhetene.

For mer utfyllende informasjon om boligens tilstand vises det til takstrapport utført av Ole Andre Roska v/Førde Takstkontor.

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 7, Bad: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 203 kvm, Bruksareal: 283 kvm

Kjeller: BRA 72m2.
Innhold: Vaskerom og flere boder.

1.Etasje: P-rom 80m2 / BRA 86m2.
Innhold: Inngangsparti, gang m/trapp, gang, stue, kjøkken, bad og 2 soverom.

2.Etasje: P-rom 86m2 / BRA 87m2.
Innhold: Gang m/trapp, gang, stue, kjøkken, bad og 2 soverom.

3.Etasje: P-rom 37m2 / BRA 38m2.
Innhold: Gang m/trapp, to soverom, bod.

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Hvitevarene som står på begge kjøkken følger med.
Det er installert fiber fra Enivest. Dekoder følger ikke med.
Kjelleretasjen vil ikke bli ytterligere rengjort til overtagelse.

Standard

Innvendige overflater og innredninger er delvis modernisert fra forskjellige perioder og har varierende standard.

Leilighet 1.etg:
Kjøkkenet har innredning fra Ikea med hvitmalte fronter og benkeplate i laminat. Innredningen har integrert steikeovn, platetopp, ventilator, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Frittstående kjøl/frys.

Overflater på gulv er av laminat og belegg, vegger med malte MDF-plater og tapet. I himling er det malte folierte plater.

Badet har flislagt gulv med varmekabler og baderomsplater på veggene. Det er montert fuktstyrt avtrekksvifte i vegg. Badet er innredet med klosett, dusjkabinett og badromsinnredning med servant og veggmontert speil.

Leilighet 2.etg. + loft:
Kjøkkenet har innredning av eldre standard med profilerte fronter og benkeplate i laminat. Innredningen har opplegg for frittstående hvitevarer. Ventilator er plassert over komfyr.

Overflater på gulv er av laminat og belegg, vegger med malte MDF-plater, panel og tapet. I himling er det malte folierte plater og plankett.

Badet har belegg på gulv med varmekabler og baderomsplater på veggene. Badet er innredet med klosett, dusjkabinett og baderomsinnredning med servant.

Kjeller:
Kjelleretasjen har eldre enkel standard på overflater. Gulv og vegger (yttervegger) er av betong, innvendige skillevegger mellom rom er av trekonstruksjon.

Oppvarming

Vedovn i stua i 1.etg.
Vedkamin i stua i 2.etg.
2.stk. luft til luft varmepumper, en i hver stue i 1- og 2-etg.
Varmekabler i gulv på begge bad.

Parkering

Parkering for 3-4 biler på egen tunplass fremfor boligen.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 533 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Tomta er opparbeidet med gruslagt tunplass med parkeringsareal med plass til 3-4 biler. Mot sør og øst er det planert hage med plen og div. beplantning. Mot nord i bakkant av boligen er det naturlig vegetasjon. Mot kommunal vei er det støttemur i naturstein.

Vei, vann og avløp

Kommunal vei til tomtegrensen.

Boligen er tilknytta kommunalt vann- og avløpsnett.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område regulert til boligområde, omsynssone for ras/skredfare.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Tinglyste heftelser (servitutter) på Gnr: 62 Bnr: 65

1949/472-2/54 Forkjøpsrett
11.05.1949
RETTIGHETSHAVER:
HYDRO ALUMINIUM AS (TIDL. AS ÅRDAL OG SUNND. VERK)

1949/472-3/54 Erklæring/avtale
11.05.1949
Skøyte med betingelser

1960/900308-1/54 Elektriske kraftlinjer
13.04.1960
Rettighetshaver: Hydro AS

Tinglyste heftelser (servitutter) på Gnr: 62 Bnr: 115

1960/314-2/54 Forkjøpsrett
11.04.1960
RETTIGHETSHAVER:
HYDRO ALUMINIUM AS (TIDL. AS ÅRDAL OG SUNND. VERK)

1960/314-3/54 Erklæring/avtale
11.04.1960
Skøyte med betingelser

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på boligen pga. alder.

Prisantydning

1 350 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Førde Takstkontor as / Ole Andre Roska
Takstdato : 26.02.2021
Teknisk (byggmassens) verdi : 2 840 000,-
Markedsverdi : 1 350 000,-
Teknisk verdi : 2 840 000,-
Formuesverdi : 555 873,-
Sekundær formuesverdi : 2 001 143,-
Formuesverdi pr. : 01.01.2020

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Forsikring

If Skadeforsikring

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 18 819 pr. år
Inkl. eiendomsskatt, vann- og avløpsavgift, feiing og branntilsyn, renovasjonsavgift Simas.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst. Megler har ikke kontrollmålt arealene.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt. pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

For å legge inn bud ved hjelp av budskjema på papir så lever dette personlig eller send det pr. epost post@fjordmegler.no.

Bud som har kortere akseptfrist enn kl.12.00 dagen etter siste annonserte fellesvisning vil ikke bli formidlet videre til selger.

Megler vil heller ikke formidle bud med forbehold om at budet er hemmelig for andre budgivere. Megler skal, i den grad det er mulig, informere alle interessenter og budgivere skriftlig om status i budgivingen. Megler plikter å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at bud skal kunne bli behandlet og formidlet videre på en forsvarlig måte, skal bud ikke ha en kortere akseptfrist enn 30 minutter fra budet er gitt. Bud med kortere frist vil ikke bli formidlet videre til selger.

Selger har akseptert å forholde seg til overnevnte vilkår for budgivning.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 62
 • Bruksnr: 65
 • Kommunenr: 4638
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 1 350 000,-
 • Kommunale avgifter: 18 819,-
 • Ligningsverdi: 555 873,-
 • Primærrom: 203 m2
 • Bruksareal: 283 m2
 • Tomteareal: 533 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Tomannsbolig
 • Soverom: 7

Øvrevegen 8 6993 Høyanger Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Kontaktperson

Christoffer Sæle Merkesvik
Telefon: +47 57 72 01 00
Mobil: +47 415 89 170

Annen info

Finnkode: 219926372