Sauesundet 81 6985 Atløy Norge

Adresse

Sauesundet 81
6985 Atløy

Matrikkel

Gnr. 51 bnr. 34 i Askvoll kommune

Beliggenhet, adkomst

Se kart i Finn-annonse.

Det vil bli skiltet med visningsskilt fra Fjordane Eiendomsmegling ved annonserte felles visninger.

Nærområdet

Boligen har en flott beliggenhet oppå en liten høyde ved Sauesundet på Atløy. Området kan karakteriseres som rolig og tilbaketrukket, men samtidig sentralt. Særdeles usjenert plassering, med skog og vegetasjon i alle retninger rundt huset. Her er du generelt omringet av vakker natur, med en fantastisk panoramautsikt over fjorden og fjellene. Bare tenk deg den nydelige solnedgangen du vil kunne oppleve her.

Fra boligen er det gå- og sykkelavstand til barnehage, skole samt nærbutikken. Til ferjekaia tar det ca. 5 minutter med bil, hvor du videre har tilgang til ytterligere servicefunksjoner i Askvoll - alt innenfor gåavstand fra ferja. Området byr også på et lokalt aktivt idrettslag, med et godt utvalg av aktiviteter for både store og små. For medlemmer av idrettslaget, er det tilgang til treningsrom ca. 2 minutter fra boligen. Av andre ting som kan nevnes så byr nærområdet ellers på kunstgressbane, ballbinge og bibliotek. For de naturkjære, har en enkel tilgang til flere flotte turopplevelser, og ikke minst gode fiskemuligheter.

Fra Askvoll er det ca. 45 minutter til Førde Lufthavn Bringeland, 1 time til Førde, samt 3 og en halv time til Bergen i bil. Fra Askvoll går det også ekspressbåt til Bergen, samt at det er mulighet for taxibåt ved behov.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 2005
Byggeår ifølge takstrapport.

Bygninger og byggemåte

En enkel beskrivelse av byggverkets konstruksjon og oppbygging ifølge takstmann:

Bygning generelt:
Isolert ringmurselementer. Isolert betongplate på mark. Yttervegger over ringmuren er oppført i 6'' isolert bindingsverk med utvendig bordkledning av trepanel. Takkonstruksjonen er oppført som valmtak med arkutbygg mot nord og sør, isolert skråtak og ventilert kaldtloft. Taktekking av betongstein med undertak av rupanel. Etasjeskille er av isolert trebjelkelag. Vinduer i trekarm med 2-lags glass fra 2005 og 2021. Ytterdør ved hovedinngang med malte overflater og med 2-lags glass. To-fløyet verandadør i stuen og verandadør i sportsbod.

Innvendig generelt:
Gulv av fliser og laminat. På veggene er det malt smartpanel, og på loft med delvis malte trehvit panel. I himling er det foilerte trefiberplater og på loftet er det panel. Innvendige dører i trevirke. Innvendig trapp i furu fra byggeår.

Tekniske installasjoner:
Elementpeis i stue/kjøkken. Varmekabler i alle våtrom, oppholdsrom, gang og hall med trapp i 1. etasje. Balansert ventilasjonsanlegg. Sanitæranlegget har standard fra byggeåret med vannrør som rør-i-rør og avløpsrør i plast. 200 liters varmtvannsbereder. Elektrisk anlegg har skjult installasjon og fordelerskap med automatsikringer. Belysning med downlights i enkelte rom. Installert breiband. Utvendig belysning og stikkontakter.

Noen vesentlige oppgraderinger ifølge selger:
2021: Byttet to vinduer, ett på loftstuen og ett i spisestuen.
2020: Montert nytt bly ved pipen.
2014: Kontroll av det elektriske anlegget av Etrygg. Montert flere stikkontakter.
2013: Skiftet styring varmekabler stue/kjøkken og montert flere stikkontakter i stue.

For mer utdypende informasjon angående overnevnte punkter, se vedlagt takstrapport og egenerklæringsskjema eller kontakt megler. Interessenter oppfordres til å lese grundig over takstrapporten før bud legges inn.

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 5

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 216 kvm, Bruksareal: 225 kvm

Følgende rom inngår i primærarealet (P-rom):
1. etasje (185 kvm): Hall med trapp, gang, vaskerom, 2 stuer, kjøkken, 2 bad og 4 soverom.
2. etasje (31 kvm): Gang med trapp, loftstue og 1 soverom.

Følgende rom inngår i sekundærarealet (S-rom):
1. etasje (6 kvm): Sportsbod.
2. etasje (3 kvm): Bod.

I tillegg til overnevnte punkter har boligen også en stor og usjenert terrasse på sørsiden av boligen, platting ved inngangspartiet samt et frittstående uthus for oppbevaring på nordsiden.

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Dersom annet ikke fremgår av salgsoppgaven inngår kun integrerte hvitevarer med i handelen.

Følgende kan medfølge handelen mot tillegg i prisen ifølge selger:
- Kjøleskap på kjøkken.

Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe av 1. januar 2020 legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for kopi av liste over løsøre og tilbehør. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Standard

Velkommen til Sauesundet 81 - Dette er en flott frittliggende enebolig med en attraktiv og sentral beliggenhet på Atløy. Usjenert plassering oppå en liten høyde, med nydelig fjordutsikt. Alt du trenger i det daglige i 1. etasjen, med god planløsning. Utmerket familiebolig for både etablerte og nyetablerende.

Kvaliteter vi ønsker å fremheve:
- 5 soverom.
- 2 bad.
- 3 stuer.
- Panoramautsikt over fjord og fjell.
- Sørvendt, solrik og usjenert terrasse samt hage.
- Omringet av vakker natur.
- Stor åpen stue- og kjøkkenløsning.
- Praktisk vaskerom med egen utgang.
- Mye oppbevaringsplass i sportsbod og uthus.
- Balansert ventilasjonsanlegg.
- Stort tun med plass til flere biler.
- Gåavstand til skole, barnehage og nærbutikken.
- Godt aktivitetstilbud for både store og små.
- Vakkert nærområde med et bredt utvalg av flere flotte naturopplevelser.
- Ca. 5 minutter til ferjekaia.
- Ca. 1 times kjøring fra Askvoll til Førde.

Planløsningen

1. etasje (185 kvm):

Hall og gang
Du ankommer boligen på nordsiden av huset, ved pent etablert inngangsparti. Her er det platting med overbygd tak. Her er det mulighet til å entre boligen inn i gangen, eller rett inn på vaskerommet - en veldig praktisk løsning for familien. Gangen oppleves som romslig og innbydende, med flislagt gulv og ellers lyse overflater. Rommet er i dag innredet med stumtjener, smale praktiske skoskap, veggspeil og diverse knagger. Går en videre innover gangen, er det også installert skyvedørsgarderobe med speilfronter. Her har du rikelig med plass til å legge til side ytterklær. Fra gangen er det trappeoppgang til 2. etasjen.

Når det kommer til selve planløsningen til boligen, så oppleves denne som praktisk og gjennomtenkt. Her kan du for eksempel bemerke deg den fine romfordelingen med soveromsavdeling på den ene siden av huset, samt en avdeling for samvær og opphold i den andre enden. Perfekt tilrettelagt for storfamilien.

Bad
Boligen har i alt 2 bad, hvor begge befinner seg i 1. etasjen. Like ved inngangspartiet på høyre siden, finner du det minste av disse to. Rommet fremgår i lyse farger med flislagte overflater. Badet er innredet med servant i underskap, dusj med foldedører og vegghengt toalett.

Vaskerom
Fra inngangspartiet på nordsiden av huset samt fra gangen i 1. etasje er det tilgang til boligens vaskerom. Rommet oppleves som stort, med fliser på gulv og lyse våtromslaminat på veggene. Et fantastisk bruksrom for spesielt småbarnsfamilier, hvor en kan ha system og orden på ytterklær og ikke minst en egen inngang for regnfulle dager med våte klær og søl. Rommet er i dag innredet med under- og overskap med slette fronter, laminert benkeplate med nedfelt skyllekar, diverse hylleløsninger, varmtvannstank samt opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel.

2 stuer
I 1. etasje finner du også 2 særs romslige stuer. Følger du gangen rett frem fra inngangspartiet, kommer du til den første. Dette er et fantastisk samlingssted for familien, med god plass til møbler, aktiviteter og hyggelige stunder. Rommet har lyse overflater og fliser på gulv. Her er det dobbel glassdør og 2 store vinduer mot terrassen på sørsiden av huset, som tilføyer rommet mye lys og ikke minst en vakker utsikt.

Videre fra denne stuen er det dør med glassfelt inn til den neste. Denne stuen har en delvis åpen løsning med kjøkkenet, og oppleves som særdeles romslig. Her har du flere møbleringsmuligheter, hvor en for eksempel kan innredet med en TV- og spisesone. Stuen fremgår med fliser på gulv og malte overflater i nøytrale og behagelige farger. I stuen har du også tilgang til vedovn.

Terrasse
Fra begge stuene er det utgang til terrassen. Det første du kan bemerke deg her er den nydelige utsikten mot fjorden og området rundt. Denne utsikten gir en helt spesiell ro i både kropp og sjel, og anbefales å oppleves. Terrassen og uteområdet oppleves som solrik og usjenert. God plass til utemøbler med sittegruppe for grilling og hyggelige sammenkomster. Fra terrassen er det enkel tilgang til både hage, stue og kjøkken, noe som gir en flott bruksverdi.

Kjøkken
Ved siden av stuen finner du kjøkkenet. Dette er et stort og flott Nordfjordskjøkken med laminert benkeplate, profilerte fronter i heltre, rikelig med over- og underskap og integrert komfyr, platetopp, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, ventilator av type Røroshetta samt frittstående kjøleskap med isbitmaskin. Her har du virkelig god plass å arbeide med. Da kjøkkenet og stuen har en delvis åpen løsning, vil du enkelt kunne kombinere matlaging med hyggelig selskap fra stuen. I mellom rommene er det godt tilrettelagt for en spisegruppe, hvor måltidene kan nytes i fellesskap.

Bad
Går en tilbake til gangen og over på den andre siden av huset finner du soverommene og badet. Lyst og trivelig bad med flislagte overflater. Rommet er innredet med servant med under- og overskap, høyskap, lysarmatur, toalett og steamdusj. Her er det også god plass til ytterligere innredning, som for eksempel kommode/garderobeløsning for ytterligere oppbevaring samt benk til å sitte på.

4 soverom
Boligen har i alt 5 soverom, hvor du finner 4 av disse i 1. etasje. Disse er alle plassert på østsiden av boligen, langs en avlang gang. Alle rommene oppleves som lyse og innbydende, med plass til både seng, tilhørende nattbord og garderobeløsning. På det største soverommet i enden av gangen er det integrert garderobeskap med skyvedører.

Bod
Ute på nordsiden av boligen finner du også en sportsbod tilknyttet 1. etasje. Denne passer ypperlig for oppbevaring av sykler, redskaper, verktøy eller lignende.

2. etasje (31 kvm):

Gang og bod
Fra trappen i 1. etasje kommer en opptil 2. etasjen. Det første du kommer til er en mindre gang. Fra gangen har du tilgang til de resterende rommene i denne etasjen. Går du inn første døren like ovenfor trappen, kommer du til en romslig innvendig bod. Ypperlig som kontor eller som oppbevaringsrom av ting en ikke nødvendigvis bruker daglig.

Loftstue
Ved siden av boden finner du loftstuen. Rommet fremgår i lyse og behagelige farger, og har 3 vindu i sørgående retning. Dette rommet passer ypperlig som en ekstra TV-stue, hobbyrom, lekerom for de minste eller rett og slett som et ekstra avlastningsrom. Perfekt for når du har behov for å lade batteriene etter en ellers lang hverdag.

1 soverom
I 2. etasje finner en også det siste soverommet i boligen. Rommet er av god størrelse, og har i likhet med de andre god plass til seng, nattbord og garderobeløsning. Fra soverommet er det videre tilgang til innvendig bod via luke.

Velkommen til en hyggelig visning!

Oppvarming

Elektrisk.
Lukket peis ved stue/kjøkken.
Varmekabler på toalettrom, vaskerom, bad, 2 stuer, kjøkken og gang i 1. etasje.

Parkering

Parkering på egen tomt. Stor gruslagt tunplass med god plass til flere biler.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 2 183 kvm, Eierform: Eiet tomt
Areal ifølge takstrapport.

Tomt og hage

Tomten ligger på en liten høyde, og oppleves som tilsvarende flat. Denne er pent opparbeidet med bolighus, uthus, terrasse, gruslagt tunplass, forstøtningsmurer av naturstein og et mindre grøntareal med plen, beplantning samt ellers naturlig vegetasjon. Dette er en fin naturtomt med en fantastisk panoramautsikt samtidig som den er godt skjermet for innsyn. Her har du mye areal å jobbe med samt et mulig uforløst potensiale - spesielt med tanke på de med "grønne fingre" med forkjærlighet for hage og uteområde.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vannverk ved England og Sauesund Vassverk via privat vannledning. Det betales en årlig avgift for dette på kr. 2 000,- pr. år ifølge selger.

Eiendommen er tilknyttet privat gruset vei fra kommunal vei, med rettighet til å benytte seg av denne. For mer informasjon, se eget punkt for tinglyste heftelser/rettigheter eller kontakt megler.

Eiendommen er tilknyttet offentlig kloakk via private stikkledninger.

Informasjon om vei, vann og avløp ifølge selger og Askvoll kommune.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger innenfor LNF-område avsatt i Kommuneplanen sin arealdel. LNF-område er forkortelse for Landbruks-, natur- og fritidsområder. Informasjon om regulering ifølge Askvoll kommune. Kontakt megler for ønske om ytterlige informasjon.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Følgende servitutter/rettigheter skal følge eiendommen:

Rettighet på 4645-42/34 og 4645-42/39:
Bestemmelse om veg med dagboksnummer 959211-1 datert 19.10.2016.
Rettighetshaver: Knr: 4645 Gnr. 42 Bnr. 48.
Rettighetshaver: Knr: 4645 Gnr. 51 Bnr. 34.
Gjelder denne registerenheten med flere.
Kommentar: Gjeldende eiendom samt gnr. 42 bnr. 48 har rett til å nytte eksisterende kjøreveg over de faste eiendommene gnr. 42 bnr. 39 og gnr. 42 bnr. 34, frem til kommunal/offentlig veg. Kostnadene ved vedlikehold av vegen skjer i samsvar med vegloven §54, så fremt ikke brukerne av vegen avtaler en annen ordning.

Rettighet på 4645-42/34 og 4645-42/39:
Bestemmelse om vann/kloakkledning med dagboksnummer 959211-2 datert 19.10.2016.
Rettighetshaver: Knr: 4645 Gnr. 42 Bnr. 48.
Rettighetshaver: Knr: 4645 Gnr. 51 Bnr. 34.
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler.
Gjelder denne registerenheten med flere.
Kommentar: Gjeldende eiendom samt gnr. 42 bnr. 48 har rett til framføring av strøm, vann og kloakk mv. over gnr. 42 bnr. 39 og gnr. 42 bnr. 34 som vist på vedlagt kartskisse datert 16.10.2016.

Rettighet på 4645-42/39:
Bestemmelse om adkomstrett med dagboksnummer 1099358-1 datert 06.08.2018.
Rettighetshaver: Knr: 4645 Gnr: 51 Bnr: 34.
Kommentar: Gjeldende eiendom skal ha varig rett til tilkomstvei til sin eiendom over gnr. 42 bnr. 39.

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Ta kontakt med megler for å få oversendt kopi av dokumentene, eller se eventuelt vedlagte dokumenter i salgsoppgaven.

Ferdigattest

Det foreligger en midlertidig brukstillatelse datert 08.12.2005 ifølge Askvoll kommune.

Det foreligger godkjente byggetegninger av garasje på eiendommen datert 08.11.2004. Garasjen er ikke blitt oppført.

Prisantydning

3 650 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Førde Takstkontor as / Trond Gjesdal
Takstdato : 20.05.2021
Teknisk (byggmassens) verdi : 5 200 000,-
Markedsverdi : 3 650 000,-
Teknisk verdi : 5 200 000,-
Formuesverdi : 745 874,-
Sekundær formuesverdi : 2 685 146,-
Formuesverdi pr. : 15.06.2021
Se vedlagt takstrapport i salgsoppgaven.
Formuesverdi ifølge Skatteetaten.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Se vedlagt energiattest i salgsoppgaven.

Forsikring

Tryg Forsikring
Polisenummer: 6477458

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 17 086 pr. år
Kommunale avgifter inkluderer:
- Abonnement avløp: Kr. 3 673,-
- Forbruk avløp (basert på 82 kubikkmeter): Kr. 1 459,-
- Feiing 4.-5. hvert år: Kr. 289,-
- Tilsyn brann 4. hvert år: Kr. 61,-
- Eiendomsskatt: Kr. 5 340,-
Det betales ikke mva. på eiendomsskatt. Kommunale avgifter ifølge Askvoll kommune. Renovasjonsavgifter ifølge Sunnfjord Miljøverk IKS (SUM).

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealer er oppgitt/målt av Førde Takstkontor AS v/ takstmann Trond Gjesdal. Arealer er ikke kontrollmålt av ansvarlig megler.

Arealmålingene i takstrapporten måles etter Norsk Standard 3940. Arealer oppgis i hele kvadratmeter i denne rapporten, og gjelder for det tidspunkt rapporten er datert. BRA er bruksarealet av boligen som tilsvarer bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Selger har godkjent alle opplysningene som fremgår i salgsoppgaven.

Selger opplyser
Eiendommen har gode solforhold. Soloppgang på østsiden av tomten ca. kl. 05:00 og solnedgang i øst ca. kl. 22:00.
Regjeringen har bevilget penger til Atløy brua/Atløysambandet, og beboerne venter nå på at Vestland fylkeskommune skal igangsette entreprenørskapet.

Egenerklæring om konsesjonsfrihet
Eiendommen er over 2 dekar og oppfyller kravene til egenerklæring om konsesjonsfrihet. Kjøper må sende inn søknad til gjeldende kommune før tinglysing kan gjennomføres. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal gis på budskjema med påført signatur eller ved bruk av elektronisk budgivning. I tillegg må budgiver også legitimere seg. Ved registrering av elektronisk bud, benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Senere bud kan gis ved e-post eller SMS direkte til megler.

Bud som ikke er skriftlig eller har kortere akseptfrist enn kl.12.00 dagen etter siste annonserte fellesvisning vil ikke bli formidlet videre til selger. Megler vil heller ikke formidle bud med forbehold om at budet er hemmelig for andre budgivere. Megler skal, i den grad det er mulig, informere alle interessenter og budgivere skriftlig om status i budgivingen. Megler plikter å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at bud skal kunne bli behandlet og formidlet videre på en forsvarlig måte, skal bud ikke ha en kortere akseptfrist enn 30 minutter fra budet er gitt. Bud med kortere frist vil ikke bli formidlet videre til selger.

For å legge inn bud ved hjelp av budskjema på papir så lever dette personlig eller send det pr faks 577 20 101 / epost: sm@fjordmegler.no eller post@fjordmegler.no.

Selger har akseptert å forholde seg til overnevnte vilkår for budgivning.

Overtagelse

Overtagelse etter avtale. Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 51
 • Bruksnr: 34
 • Kommunenr: 4645
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 3 650 000,-
 • Kommunale avgifter: 17 086,-
 • Ligningsverdi: 745 874,-
 • Primærrom: 216 m2
 • Bruksareal: 225 m2
 • Tomteareal: 2183 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 5

Sauesundet 81 6985 Atløy Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Kontaktperson

Christoffer Sæle Merkesvik
Telefon: +47 57 72 01 00
Mobil: +47 415 89 170

Annen info

Finnkode: 222822880