Kvernafossen 20 6973 Sande i Sunnfjord Norge

Adresse

Kvernafossen 20
6973 Sande i Sunnfjord

Matrikkel

Gnr. 161 bnr. 151 i Sunnfjord kommune

Beliggenhet, adkomst

Eiendommen ligger sentralt plassert like vest for Sande sentrum. Se kart i Finn-annonsen eller kontakt megler for nærmere veibeskrivelse.

Enkel adkomst inn på tomta fra kommunal vei.

Nærområdet

Kvernafossen 20 har en fin beliggenhet i et familievennlig og veletablert boligfelt på Sande. Beliggenheten karakteriseres som tilbaketrukket og rolig i øvre del av feltet. Boligen har gode solforhold med sol til ca. kl.22.15 på høysommeren, og fin utsikt ut over området.
Fra boligfeltet er det adkomst til flere fine turstier i skog og mark rundt Sande.

Eiendommen ligger ca. 1 km sørøst fra Sande sentrum, med gang- og sykkelavstand til blant annet dagligvarebutikk med post i butikk, skole, barnehage, idrettsbane og idrettshall med treningsrom - De fleste servicefasilitetene en trenger i det daglige. Med bil tar det ca. 4 minutter å komme seg til Sande sentrum. Ønsker en ytterligere servicetilbud, så trenger en heller ikke å dra langt - Ca. 28 km kommer man seg til Førde sentrum. Området har et bredt utvalg av muligheter innenfor en rimelig avstand.

God dekning av offentlig kommunikasjon med bussavganger mellom Førde og Bergen ca. 1 km fra boligen. Ønsker en å dra på bytur til Bergen, kan man også enkelt ta ekspressbåten fra ferjekaia ved Nordeide ca. 29 km unna. Dersom en må pendle lengre eller nå ut til store deler av landet på kort tid, så finner man Førde Lufthavn Bringeland ca. 15 km unna.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1984

Bygninger og byggemåte

Boligen er oppført med støpt plate på grunn i underetasjen. Grunnmur er bygget opp av betong med utvendig malte overflater. I garasjedelen er det en vegg bygget opp av lettklinkerblokker med pussa og malte overflater.
Etasjeskille mellom plana er av trebjelkelag.

Ytterveggene over grunnmuren er bygget opp av isolert 4" bindingsverk med utvendig kledning av trepanel. Ytterveggene ble etterisolert med 50mm. på ut- og innsiden slik at total isolasjonstykkelse er på 20cm. Etterisolering og ny utvendig kledning ble montert i 2016.

Taket er bygget opp med saltakkonstruksjon med undertak av trefiberplater. Utvendig tekke av stålplater. I himling mot kaldloftet er det isolert med 20cm. matter.

Vinduene har 2 -lags glass i trekarmer fra 2009 (montert i 2019). I utleiedelen er det vindu med 2-lags glass i trekarmer fra byggeår. I garasjen er det vindu med 1-lags glass i trekarmer. Ytterdør til hovddelen ble skiftet i 2019 og verandadør fra 2015. I utleiedelen er det ytterdør fra byggeår, og garasjeport (vippeport) i trevirke fra byggeår.

Det elektriske anlegget er i hovedsak fornyet på hovedplan og har fordelingsskap med automatsikringer. Utleiedelen har eget skap, også dette med automatsikringer. Det er lagt opp ladeboks for EL-bil tilhørende hoveddelen.

Sanitæranlegget i hoveddelen er skiftet ut i 2017 og har rør i rør system og avløpsrør i plast. Rørsystem i utleiedelen har standard fra byggeår (1994) med vannrør av kobber og avløpsrør i plast. Det er montert VV-tank tilhørende hoveddelen på 248L og 198L tilhørende utleiedelen.

Pipa i boligen er oppført i element med heldekkende beslag over taket. Det er montert to ildsted i boligen, en i stua på hovedplan og en i stua i utleiedel.

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 4

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 219 kvm, Bruksareal: 265 kvm

1.Etasje: P-rom 116m2 / BRA 116m2.
Innhold: Vindfang, gang, stue, kjøkken, bad / vaskerom, WC, 2 soverom og disponibelt rom/garderoberom.

Underetasje: P-rom 103m2 / BRA 149m2.
Innhold hovddel: Gang / kjellerstue m/trapp, trimrom, bod, teknisk rom og garasje.
Innhold utleiedel: Vindfang, stue / kjøkken, gang, 2 soverom, bad / vaskerom og bod.

Lekehytte oppført i hagen:
BRA: 5m2.

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Integrerte hvitevarer på kjøkken følger med handelen.
Hvitevarer på kjøkken i utleiedelen følger med handelen.
Ellers følger det ikke med hvitevarer.
Seriekoblet brannvarslingsanlegg (felles for hoved- og utleiedel).
Brannvarslingsanlegget kan kobles opp mot smarttelefon.
Fibertilkobling. Dekoder følger ikke med.

EL-billader.
Lysekrone i stua følger ikke med.
Ene garderobeskap på soverom følger ikke med.

Standard

Hoveddel:
Boligens hovedplan er de siste årene blitt rehabilitert og modernisert, og har gjennomgående god standard på overflater og innredninger.

Våtrom:
Bad / vaskerom ble bygget nytt i 2016 og har belegg på gulv og baderomsplater på veggene. I himling er det malte finerplater med innfelt downlights. Badet er innredet med dusjkabinett, badekar, vegghengt klosett, baderomsinnredning med servant, opplegg for vaskemaskin og vaskeromsinnredning.

WC på hovedplan er delmodernisert i 2021 med nytt belegg på gulv og MDF-plater på veggene. Rommet er innreda med gulvmontert klosett og servant i underskap og speil med belysning.

Kjøkken:
Kjøkkenet ble bygget om til åpen løsning med stua i 2017 og det ble samtidig skiftet innredning og hvitevarer. Innredningen er av typen Epoq med integrerte hvitevarer som koketopp, steikeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, kombiskap kjøl/frys og vinskap.
Kjøkkenet har en romslig innredning med over- og underskap og benkeplate med halvøy med sitteplasser rundt. Innredningen har profilerte fronter og laminat benkeplate.

Overflater:
Øvrige overflater i stue, gang og soverom har gulv med laminat, vegger med finerplater og i himling er det malte finerplater. Alle rom på hovedplan er blitt modernisert de siste årene.

I garasje og teknisk rom i tilknytning til denne er det gulv med betongdekke og vegger med betong og finerplater. I himling i garasjerom er det synlig isopor, i teknisk rom er det finerbord.

Utleiedel:
Utleiedelen har i hovedsak standard på overflater og innredninger fra byggeår i 1994.
Utleiedelen ble etablert av tidligere eier, og boligen er ikke registrert med to boenheter. Siden det er innvendig dør mellom hoved-del og utleiedelen, er det ikke å anse som en separat boenhet.

Våtrom:
Bad / vaskerom har flislagte gulv- og veggoverflater med varmekabler i gulv. Badet er innredet med dusjkabinett, klosett, baderomsinnredning med servant og opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken:
Kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning med stua og har innredning fra ca. år 2000. Innredningen har fronter i furu med malte overflater, benkeplate i laminat. Innredningen har frittstående hvitevarer som kjøl/fryse-skap, oppvaskmaskin og komfyr. Avtrekksvifte er montert over koketopp.

Overflater:
Øvrige gulv i leiligheten har trestavs parkett og belegg. På veggene er det malte overflater på underlag av panel og finerplater. I himling er det malte trefiberplater.

Oppvarming

Hoveddel:
- Vedovn i stue
- Luft til luft varmepumpe
- Varmekabler i gulv på bad / vaskerom.
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Utleiedel:
- Vedovn i stue
- Varmekabler i gulv på bad / vaskerom og stue.
- Avtrekksvifte på soverom med varmegjenvinning.

Parkering

Parkering for 1 bil i garasje og på egen tunplass for flere biler.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 928 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Tomta ligger i lett skrått terreng mot sør, men er i hovedsak planert ut og anlagt plen og hage.
Mot sør er det asfaltert / gruslagt tilkomstvei og tunplass med parkeringsareal for flere biler.

Hagen rundt boligen er pent opparbeidet med plen, hekk og div. beplantning, blomsterkasser og barkbed. Opp til hoveddelens inngangsparti er det trapp i betong. Langs boligens sør- og vestfasade er det bygget en romslig veranda på ca. 80m2. Mot vest er det takoverbygget uteplass med tredekke på ca. 8m2. Rekkverk på veranda i vedlikeholdsfri PVC-materiale med integrert belysning.

Vei, vann og avløp

Kommunal vei til tomtegrensen.

Boligen er tilknytta kommunalt vann- og avløpsnett via private stikkledninger.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område regulert til bolig.
Kontakt megler for oversendelse av reguleringsplan.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Tinglyste servitutter på eiendommen:

1983/4409-3/55 Erklæring/avtale
26.07.1983
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra: 1430-61/1/132

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på boligen hos Sunnfjord kommune pga. alder.

Prisantydning

3 950 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Førde Takstkontor as / Trond Gjesdal
Takstdato : 07.09.2021
Teknisk (byggmassens) verdi : 4 550 000,-
Markedsverdi : 3 950 000,-
Teknisk verdi : 4 550 000,-
Formuesverdi : 655 275,-
Sekundær formuesverdi : 2 358 988,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2019

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Forsikring

Gjensidige
Polisenummer: 90289417

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 18 526 pr. år
Inkl. vann- og avløpsavgift, branntilsyn og feiing, eiendomsskatt. Renovasjonsavgift til SUM kommer i tillegg.

Leieinntekter


Utleieleiligheten er utleid pr. d.d. for kr 6500,- pr. mnd.
Dette inkl. internett og eksl. strøm.
Kjøper må tegne ny leieavtale med leieboer ved overtagelse.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst. Megler har ikke kontrollmålt arealene.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt. pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

For å legge inn bud ved hjelp av budskjema på papir så lever dette personlig eller send det pr. epost post@fjordmegler.no.

Bud som har kortere akseptfrist enn kl.12.00 dagen etter siste annonserte fellesvisning vil ikke bli formidlet videre til selger.

Megler vil heller ikke formidle bud med forbehold om at budet er hemmelig for andre budgivere. Megler skal, i den grad det er mulig, informere alle interessenter og budgivere skriftlig om status i budgivingen. Megler plikter å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at bud skal kunne bli behandlet og formidlet videre på en forsvarlig måte, skal bud ikke ha en kortere akseptfrist enn 30 minutter fra budet er gitt. Bud med kortere frist vil ikke bli formidlet videre til selger.

Selger har akseptert å forholde seg til overnevnte vilkår for budgivning.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 161
 • Bruksnr: 151
 • Kommunenr: 4647
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 3 950 000,-
 • Kommunale avgifter: 18 526,-
 • Ligningsverdi: 655 275,-
 • Primærrom: 219 m2
 • Bruksareal: 265 m2
 • Tomteareal: 928 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 4

Kvernafossen 20 6973 Sande i Sunnfjord Norge

Visning

22.09.2021, 1630 - 1730.

Kontaktperson

Christoffer Sæle Merkesvik
Telefon: +47 57 72 01 00
Mobil: +47 415 89 170

Annen info

Finnkode: 231456616