Myklebustlia 5 6957 Hyllestad Norge

Adresse

Myklebustlia 5
6957 Hyllestad

Matrikkel

Gnr. 79 bnr. 2 Fnr. 18 i Hyllestad kommune

Beliggenhet, adkomst

Eiendommen ligger i etablert boligområde i Hyllestad sentrum, se kart i Finn-annonsen eller kontakt megler for nærmere veibeskrivelse.

Tomten ligger med sør/vestvendt helning og fra boligen er det fin utsikt mot Hyllestadfjorden og Lihesten.

Enkel adkomst fra kommunal vei.

Nærområdet

Boligen ligger fint til i barnevennlig og etablert boligfelt i Hyllestad. Fra eiendommen er det kort gangavstand til barnehage, skole, idrettsplass, småbåthavn og dagligvarebutikk.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1975

Bygninger og byggemåte

Bygningen er oppført på fundament i betong på pukk og fjell. Drening med standard fra byggeår. Ringmuren er oppført i lettklinkerblokker med utvendig puss og maling. Det er nedgravd oljetank som tidligere var i bruk ved oljefyr i boligen, tanken ligger nedgravd på tunet ved garasjen.

Ytterveggene over grunnmuren er oppført med 4" isolert bindingsverk med utvendig kledning av trepanel. Vinduene har 2 -lags glass i trekarmer fra byggeår. I stua er ene glassruta skifta, karm fra byggeår. Ytterdør i trevirke med vindusfelt fra byggeår. Fra stua og ene soverommet er det verandadør med vindusfelt.

Taket er bygget opp med W-takstoler i trevirke. Utvendig taktekke av betongtakstein fra byggeår. Taksteinen ble for en del år siden behandlet med takfornyer. Takrenner og nedløp i plast.

Sanitæranlegget har vannledninger av kobber og avløpsrør i plast fra byggeår. Varmtvannsbeholder fra 2002 på 198L. Boligen har vannledning fra kommunalt tilkoblingspunkt og inn til boligen av plast (PEL).

Det elektriske anlegget har hovedsakelig standard fra byggeår, men har skiftet fordelingstavle til automatsikringer i 2008. Hovedinntak på kaldloft med skrusikringer.

For utfyllende info om bygningens tekniske tilstand vises det til vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av Trond Gjesdal ved Førde Takstkontor AS.

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 4, Bad: 1, Ekstratoalett: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 118 kvm, Bruksareal: 147 kvm

1.Etasje: P-rom 118m2 / BRA 124m2.
Innhold: Vindfang, gang, stue, kjøkken, bad, WC, vaskerom, 3 soverom, 2 boder og bi-inngang.

Garasje: BRA 23m2.
Innhold: garasjerom.

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Frittstående hvitevarer på kjøkken følger med?
Parabol. Dekoder følger ikke med.
Robotklipper følger med?

Standard

Boligen er siden byggeår blitt delvis modernisert over tid, og har varierende standard på overflater og innredninger.

Overflater
På gulvene er det belegg, laminat og flis. På veggene er det malte overflater på underlag av gipsplater, tapet, panel og finerplater. I himlingene er det malte gips- og finerplater.

Kjøkken
Kjøkkeninnredningen ble skiftet i 2005 og har fronter i eik og benkeplate i laminat. Innredningen har opplegg for frittstående hvitevarer og oppvaskmaskin. Ventilator er montert i skap over koketopp.

Våtrom
Badet ble modernisert ca. i år 2005 og har flislagte gulv og vegger. I gulvet er det varmekabler. Badet er innreda med klosett, dusjhjørne med dører i glass, baderomsinnredning med servant, høyskap og speil med belysning.

Separat WC har belegg på gulv og vegger med våtromstapet. Rommet er innredet med klosett, servant, speilskap og belysning.

Vaskerom
Betonggulv med malte overflater, på veggene og i himling er det malte finerplater. Rommet er innredet med opplegg for vaskemaskin, skyllekar i plast og skapinnredning.

Oppvarming

Luft til luft varmepumpe installert i 2020.
Vedovn.
Varmekabler i gulv på bad.
Ellers elektrisk med panelovner.

Parkering

Parkering for 1 bil i garasje.
Oppstillingsplass for flere biler på egen tunplass.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 924 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2075, Festeavgift: 1155

Tomt og hage

Tomta ligger i lett skrått terreng som vender mot sør/vest. Hagen er pent opparbeidet med plen og div. beplantning med blomsterbed, hekk og div. bærbusker og frukttre.

Ved inngangspartiet er det bygget markterrasse i trevirke langs øst-fasaden av boligen. Mot sør/vest med adkomst fra stua/hagen er det platning i betong.

Tilkomstvei opp fra kommunal vei med grusdekke. Tunplass fremfor boligen med grusdekke med plass til parkering av flere biler.

Vei, vann og avløp

Kommunal vei til tomtegrensen. Opp på tunet er det gruslagt privat vei.

Boligen er tilknytta kommunalt vann- og avløpsanlegg.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i regulert boligområde.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Tinglyste heftelser / servitutter på eiendommen:

Pengeheftelser i framfesterett
1976/1858-3/54 Festekontrakt - vilkår
27.09.1976
festetid: 99 år
FRAMFESTEKONTRAKT
ÅRLIG AVGIFT NOK 229
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN

Pengeheftelser i festerett
1973/1931-31/54 Festekontrakt - vilkår
25.10.1973
festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 2,708
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

1976/1858-3/54 Festekontrakt - vilkår
27.09.1976
festetid: 99 år
FRAMFESTEKONTRAKT
ÅRLIG AVGIFT NOK 229
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
Gjelder feste

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest hos Hyllestad kommune.

Prisantydning

1 650 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Førde Takstkontor as / Trond Gjesdal
Takstdato : 06.05.2022
Teknisk (byggmassens) verdi : 2 600 000,-
Markedsverdi : 1 650 000,-
Teknisk verdi : 2 600 000,-
Formuesverdi : 307 025,-
Sekundær formuesverdi : 1 105 289,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2020

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Forsikring

Gjensidige

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 21 129 pr. år
Inkl. eiendomsskatt, vann- og avløpsavgift, branntilsyn og feiing. Renovasjonsavgift til SUM kommer i tillegg.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport. Megler har ikke kontrollmålt arealene.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk.

Kommunen opplyser at det sist var branntilsyn i 2019, og feiiet i 2021.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

For å legge inn bud ved hjelp av budskjema på papir så lever dette personlig eller send det pr. epost post@fjordmegler.no.

Bud som har kortere akseptfrist enn kl.12.00 dagen etter siste annonserte fellesvisning vil ikke bli formidlet videre til selger.

Megler vil heller ikke formidle bud med forbehold om at budet er hemmelig for andre budgivere. Megler skal, i den grad det er mulig, informere alle interessenter og budgivere skriftlig om status i budgivingen. Megler plikter å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at bud skal kunne bli behandlet og formidlet videre på en forsvarlig måte, skal bud ikke ha en kortere akseptfrist enn 30 minutter fra budet er gitt. Bud med kortere frist vil ikke bli formidlet videre til selger.

Selger har akseptert å forholde seg til overnevnte vilkår for budgivning.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen som den er , og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 79
 • Bruksnr: 2
 • leasehold_unit_number: 18
 • Kommunenr: 4637
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 1 650 000,-
 • Kommunale avgifter: 21 129,-
 • Ligningsverdi: 307 025,-
 • Primærrom: 118 m2
 • Bruksareal: 147 m2
 • Tomteareal: 924 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 4

Myklebustlia 5 6957 Hyllestad Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Kontaktperson

Christoffer Sæle Merkesvik
Telefon: (+47) 57720100

Annen info

Finnkode: 258237493