Hjortelia 97 6973 Sande i Sunnfjord Norge

Adresse

Hjortelia 97
6973 Sande i Sunnfjord

Matrikkel

Gnr. 160 bnr. 67 snr. 9 i Sunnfjord kommune

Beliggenhet, adkomst

Eiendommen ligger fint til i øvre del av Steiafeltet på Sande. Se kart i Finn-annonsen eller kontakt megler for nærmere veibeskrivelse.

Adkomst til boligen via privat gruslagt vei for sameiet.

Nærområdet

Beliggenheten kan karakteriseres som tilbaketrukket og rolig i et område som er under utvikling. Boligfeltet ligger på en liten høyde, med gode solforhold og en fin utsikt ut over området. Boligene vil vende mot sør/vest med svært gode solforhold i sommerhalvåret. Felles lekeplass for feltet ligger like ved boligen mot nord.

Eiendommen ligger ca. 1 km sør fra Sande sentrum, med gang- og sykkelavstand til blant annet dagligvarebutikk med post i butikk, skole, barnehage, idrettsbane og idrettshall med treningsrom - De fleste servicefasilitetene en trenger i det daglige. Trygg skolevei med lite trafikk for de minste til Sande skole. Med bil tar det ca. 4 minutter å komme seg til Sande sentrum. Ønsker en ytterligere servicetilbud, så trenger en heller ikke å dra langt - Ca. 28 km kommer man seg til Førde. Et bredt utvalg av muligheter innenfor en rimelig avstand.

God dekning av offentlig kommunikasjon med bussavganger mellom Førde og Bergen ca. 1 km fra boligen. Ønsker en å dra på bytur til Bergen, kan man enkelt ta ekspressbåten fra ferjekaia ved Nordeide ca. 29 km unna. Dersom en må pendle lengre eller nå ut til store deler av landet på kort tid, så finner man Førde Lufthavn Bringeland ca. 15 km unna

Type, eierform og byggeår

Tomannsbolig Eierseksjon, oppført i 2021

Bygninger og byggemåte

Bygningen er oppført på planerte masser med ringmur i betong, og gulv på grunn av betong.
Ytterveggene over ringmuren er oppført med isolert bindingsverk med utvendig kledning av trepanel. Taket har pulttak-konstruksjon med kaldloft, bygget opp med prefabrikkerte takstoler. Utvendig taktekke av lakkerte stålplater med undertak av sutaksplater. Takrenner og nedløp i metall.

Vinduene har 3 -lags glass i trekarmer med utvendig beslag i aluminium. Ytterdør i trevirke med glassfelt med 2 -lags glass. Verandadør i trevirke med 3 -lags glassfelt.

I tilknytning til stua er det bygget markterrasse med et areal på ca. 40m2. Terrassen har dekke med impregnerte bord i trevirke. Rekkverk i malt trevirke.

Ildsted med stålpipe er montert i stue / kjøkken. Det er lagt opp trekkerør for strømkabel til yttervegg mot sør for evt. montering av luft til luft varmepumpe.

Sanitæranlegget har rør i rør system og avløpsrør i plast. VV-tank på 167L er plassert i innvendig bod. Det er montert utvendig vannutkaster.

Det elektriske anlegget har skjult ledningsnett og fordelingstavle med automatsikringer.

Carport er oppført i tilknytning til boligen i fasade mot øst.
Bygningen er oppført på ringmur i betong og innvendig grusdekke. Ytterveggene er oppført med bindingsverk med utvendig kledning av trepanel. Taket har pulttak-konstruksjon med utvendig taktekke av stålplater med undertak av sutaksplater. Det er installert el-anlegg, samt lagt opp trekkerør for evt. montering av elbil-lader.

For utfyllende info om den tekniske tilstanden på bygningen vises det til utført tilstandsrapport fra Førde Takstkontor AS.

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 3, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 100 kvm, Bruksareal: 108 kvm

1.Etasje: P-rom 100m2 / BRA 108m2.
Innhold: Gang, stue / kjøkken, bad, 3 soverom og 2 boder.

Carport:
23m2.

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Fiber. Dekoder følger med etter nærmere avtale.
Sentralstøvsuger.
Oppvaskmaskin på kjøkkenet følger med handelen. Ellers følger det ikke med hvitevarer.
Parasoll på terrassen følger med.
Utemøbler på terrassen kan kjøpes med etter nærmere avtale med selger.
Hylle på boden følger med.

Standard

Boligen ble ferdigstilt og flyttet inn i, i november 2021 og har lite bruksslitasje på overflater og innredninger.

Innvendige gulv har laminat og fliser på bad og vindfang. På veggene er det profilerte malte plater og i himling er det malte plater. Innvendige formpressa dører.

Kjøkkenet har en romslig innredning fra HTH med mye skap- og benkeplass. Innredningen har hvite slette fronter, laminat benkeplate og frittstående hvitevarer. Det er montert ventilator i overskap ved komfyr. Av hvitevarer følger oppvaskmaskin med handelen.

Badet har flislagt gulv med varmekabler, baderomsplater på veggene og himling med malte plater. Det er montert downlights i himlingen. Badet er av god størrelse og er innreda med klosett, baderomsinnredning med servant og speil m/belysning, veggmontert dusjarmatur og opplegg for vaskemaskin.

Selger har kontakt med HTH for bytte av en vegg på baderomsinnredningen (reklamasjonssak). Dette vil bli gjort før overlevering av boligen til ny eier.

Oppvarming

Vedovn i stue / kjøkken.
Varmekabler i gulv på bad og vindfang.
Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Parkering

Parkering for 1 bil i carport.
Ellers biloppstillingsplass for 2 biler på sørsiden av carporten.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 5 887 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomt og hage

Tomta tilhørende seksjonen er opparbeida med gruslagt tun- og biloppstillingsplass med plass til 2 biler. Mot sør og vest er det planert hage tilplanta med plen i 2021. Fra hagen er det adkomst til terrasse i tilknytning til boligen. Terrassen vender mot sør / vest og har gode solforhold.

Fellesareal for sameiet består i hovedsak av felles gruslagt adkomstvei for sameiet.

Vei, vann og avløp

Veien i byggefeltet tilhører i dag utbygger for feltet Vest Eigendom AS. Ved ferdigstillelse av feltet vil veien bli overført til kommunen. Fra offentlig vei er det privat gruslagt vei over tomta frem til boligen. Veien er felles med øvrige boligene i sameiet.

Boligen er tilknytta kommunalt vann- og avløpsnett via private stikkledninger.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse fra Sunnfjord kommune.
Det gjenstår noe mindre arbeid på tomta som utbygger vil rette før ferdigattest blir gitt.

Prisantydning

2 900 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Førde Takstkontor as / Ole Andre Roska
Takstdato : 27.10.2022
Teknisk (byggmassens) verdi : 3 350 000,-
Markedsverdi : 2 900 000,-
Teknisk verdi : 3 350 000,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Forsikring

Gjensidige
Polisenummer: 90870518

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 12 388 pr. år
Inkl. eiendomsskatt, vann- og avløpsavgift, feiing og branntilsyn. Renovasjonsavgift til SUM kommer i tillegg.

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Sameiet er oppretta, men ifølge eier er det ikke blitt besluttet å betale fellesutgifter i sameiet enda.
Ny eier må påregne at det vil bli besluttet å betale noe fellesutgifter i fremtiden til bla. drift og vedlikehold av felles adkomstvei på sameiets grunn.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport. Megler har ikke kontrollmålt arealene.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt. pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

For å legge inn bud ved hjelp av budskjema på papir så lever dette personlig eller send det pr. epost post@fjordmegler.no.

Bud som har kortere akseptfrist enn kl.12.00 dagen etter siste annonserte fellesvisning vil ikke bli formidlet videre til selger.

Megler vil heller ikke formidle bud med forbehold om at budet er hemmelig for andre budgivere. Megler skal, i den grad det er mulig, informere alle interessenter og budgivere skriftlig om status i budgivingen. Megler plikter å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at bud skal kunne bli behandlet og formidlet videre på en forsvarlig måte, skal bud ikke ha en kortere akseptfrist enn 30 minutter fra budet er gitt. Bud med kortere frist vil ikke bli formidlet videre til selger.

Selger har akseptert å forholde seg til overnevnte vilkår for budgivning.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen som den er , og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 160
 • Bruksnr: 67
 • section_number: 9
 • Kommunenr: 4647
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 2 900 000,-
 • Kommunale avgifter: 12 388,-
 • Primærrom: 100 m2
 • Bruksareal: 108 m2
 • Tomteareal: 5887 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Tomannsbolig
 • Soverom: 3

Hjortelia 97 6973 Sande i Sunnfjord Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Kontaktperson

Christoffer Sæle Merkesvik
Telefon: (+47) 57720100

Annen info

Finnkode: 279500706