Viebakkane 9 6812 Førde Norge

Adresse

Viebakkane 9
6812 Førde

Matrikkel

Gnr. 43 bnr. 341 snr. 5 orgnr. 999155006 i Sunnfjord kommune

Beliggenhet, adkomst

Se kart i Finn-annonse. Det vil bli skiltet med visningsskilt fra Fjordane Eiendomsmegling ved annonserte felles visninger.

Enkel adkomst til boligen fra felles internvei i sameiet.

Nærområdet

Boligen har en fin og attraktiv beliggenhet på Vie i Førde. Boligen ligger i sørvestvendt helning, med en solrik plassering og flott utsikt mot Førde sentrum. Her kan du bo tilbaketrukket i rolige omgivelser, men samtidig ha enkel tilgang til det urbane bylivet.

Fra boligen har du umiddelbar nærhet til naturen, med blant annet tursti opp til Dagsturhytta. Videre har du gå- og sykkelavstand til barnehage, skole, fotballbane, høyskole og dagligvarebutikk - alt godt tilrettelagt med gode og trygge gangveier. Ytterligere servicetilbud som blant annet butikker, kulturhus, legesenter, restauranter, bank, treningssenter m.m. finner du i Førde, ca. 3 km unna boligen. Byens største arbeidsplass, Sentralsjukehuset finner du bare ca. 1 km unna. Fra boligen er det gåavstand til nærmeste bussholdeplass, med hyppige bussavganger inn til sentrum.

Type, eierform og byggeår

Rekkehus Eierseksjon, oppført i 2013

Bygninger og byggemåte

Boligen har hovedsakelig standard fra byggeår, og det er i tilstandsrapporten påpekt følgende avvik:

TG0 og 1: 23 stk.
TG2: 13 stk.
TG3: 1 stk.
TG IU: 3 stk. (ikke undersøkt)
Alle interessenter må lese og sette seg grundig inn i tilstandsrapporten som er utarbeidet på boligen før budgivning.

Bygningen er oppført på grunnmur av betong med innvendig isolering. Gulv i underetasjen er av isolert betongplate på mark. Ytterveggene over grunnmuren er oppført med bindingsverk med 20cm isolasjon og utvendig kledning av kebony og fasadeplater. Etasjeskille mellom plan er av isolert trebjelkelag.

Skillevegg mot naboseksjonen er oppført med dobbelt bindingsverk / del av underetasjen av betong med innvendige utforinger. Skilleveggen er utført med lyd- og branncellekonstruksjon.

Boligen har flatt tak bygget opp av trekonstruksjon isolert med 30cm isolasjon. Utvendig taktekke av membran.

Vinduene har 2- og 3-lags glass i trekarmer med utvendig beslag i aluminium. Ytter- og terrassedører i trevirke med vindusfelt med 2 -lags glass.

Fra stua på hovedplan er det tilkomst til veranda på ca. 8m2. med tredekke og rekkverk med stålramme og glassfelt.

Det elektriske anlegget har standard fra byggeår med skjult ledningsnett og fordelingstavle med automatsikringer.

Det er montert vedovn i stua på hovedplan, pipe av stål.

Sanitæranlegget har standard fra byggeår med vannrør med rør i rør system, og avløpsrør i plast. Varmtvannstank 200L er plassert på bad/vaskerom i underetasjen. Det er montert vannuttak på utvendig vegg for tilkobling av hageslange.

Utvendig sportsbod:
Oppført på ringmur i betong. Gulv på grunn av betongplate. Ytterveggene over grunnmuren er oppført med 4" bindingsverk med utvendig kledning av kebony. Taket har pulttakkonstruksjon bygget opp av sperr og utvendig tekke av membran. Takrenner og nedløp i aluminium. Ytterdører i trevirke med glassfelt med 2-lags glass. EL-anlegg er installert.

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 3, Bad: 1, Ekstratoalett: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 108 kvm, Bruksareal: 114 kvm

1.Etasje: P-rom 60m2 / BRA 60m2.
Innhold: Entre, gang, stue / kjøkken, soverom og WC.

Underetasjen: P-rom 48m2 / BRA 54m2.
Innhold: Gang, 2 soverom, bad / vaskerom og bod.

Sportsbod: BRA 5m2.
Innhold: bodrom.

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Hvitevarer på kjøkken følger med handelen.
Fiber. Dekoder følger med etter nærmere avtale.
Sentralstøvsuger.

Standard

Velkommen til Viebakkane 9 - et moderne rekkehus over 2 plan, med en attraktiv beliggenhet på Vie. Boligen har gjennomgående bra standard og god planløsning, med åpne og store rom. Flott uteområde på sørsiden av boligen, med hage, terrasse og altan. Praktisk carport ved inngangspartiet. Dette er en ypperlig bolig for de som ønsker å bo i rolige omgivelser, og samtidig ha enkel tilgang til byen.

Kvaliteter vi ønsker å fremheve:
- 3 soverom.
- Carport.
- 2 stuer og 2 bad.
- Åpen stue- og kjøkkenløsning.
- Gode solforhold.
- Solrik sørvendt terrasse samt altan på 8 kvm med overbygd tak.
- Trivelig hageområde, ypperlig for rekreasjon.
- Skjermet uteareal på nordsiden av boligen.
- Veletablert og rolig bo-område.
- Gåavstand til barnehage, skole, sentralsykehuset m.m.
- Umiddelbar nærhet til naturen.
- Ca. 4 km til Førde sentrum.

Planløsningen:
Fra hovedveien er det enkel tilkomst til boligen via sameiets private internveier. Du ankommer boligen på nordsiden av bygget, med tilgang til carport, utvendig bod, uteareal og entréen.

1. etasje (60 kvm):

Vindfang og gang
Du entrer boligen inn i et lyst og innbydende vindfang. Rommet fremgår i nøytrale farger, har flislagt gulv med varme i, samt god plass til oppbevaring av ytterklær i oppsatt garderobeskap. Videre fra vindfanget kommer du inn i en avlang gang. Fra gangen er det videre trapp ned til underetasjen, samt inngang til stuen, kjøkkenet og WC.

Stue og kjøkken
Stuen og kjøkkenet fremgår i en praktisk åpen løsning. Rommet er malt i tidsriktige og behagelige farger, samt at det får mye naturlig lys inn fra de store vinduene i begge ender av rommet. Her kan du også bemerke deg den gode takhøyden, noe som er med på å skape en god romatmosfære. God plass til å innrede med f.eks. TV- og spisesone. I stuen er det installert vedovn med glassfelt og stålpipe. Herfra er det videre utgang til altan samt inngang til et soverom.

Stort Sigdal kjøkken med slette hvite fronter og mye benkeplass å arbeide med. Kjøkkenet er innredet med laminat benkeplate med oppvaskkum, over- og underskap, frittstående kjøle- og fryseskap, samt integrert induksjonstopp, komfyr og oppvaskmaskin. Videre er det kitchenboard på vegg mellom benkeplaten og overskapene. Dette er virkelig et godt utgangspunkt for hyggelig matlaging. Fra kjøkkenvinduet har du utsikt mot utearealet ved inngangspartiet, med lite innsyn fra veien.

Altan
Fra stuen kommer du ut til altanen via verandadør. Altanen er sørvendt, på 8 kvm og oppleves som solrik og delvis skjermet. Praktisk overbygd tak. Pent glassrekkverk med moderne uttrykk. Et ypperlig sted å innta morgenkaffen på.

Soverom
Boligen har totalt 3 soverom, ett i 1. etasje og to i underetasjen. Dette er det minste av de tre, men har likeså god plass til både seng, nattbord og garderobeløsning. Rommet har lyse malte overflater samt et stort vindu mot hagen. Dette rommet passer ypperlig som gjesterom, barnerom eller eventuelt kontor.

Toalett
WC i 1. etasje fremgår med flislagt gulv og slette vegger malt i lyse farger. Rommet er innredet med servant med underskap, speil og toalett. Her er det også behagelig varme i gulvet.

Underetasje (54 kvm):

Stue
Følger du trappen fra gangen i 1. etasje kommer du ned til stuen i underetasjen. Dette er et pent tilleggende oppholdsrom, ypperlig som f.eks. en ekstra TV-stue med plass til en sofa eller stoler. I denne stuen er det også varme i gulvet.

Bad og vaskerom
Til venstre for stuen finner du boligens kombinerte bad og vaskerom. Badet har flislagt gulv og våtromspanel på veggene i lyse farger. God belysning med downlights i taket. På ene langsiden av rommet er det satt opp store skyvedører med speil. Bak skyvedørene finner du vaskeromsdelen, med varmtvannstank, hylleløsning, skyllekum og opplegg for vaskemaskin - en visuell pen samt praktisk løsning. Badet er ellers innredet med servant med underskap, speil med belysning, veggmontert dusj med dusjvegg og toalett. Her er det også varme i gulvet.

2 soverom
Fra stuen i underetasjen er det videre inngang til de 2 soverommene i etasjen. Rommene er av god størrelse, og har god plass til både seng, nattbord og garderobeløsning. Begge rommene har store vindusflater mot rolige forhold i hagen. På hovedsoverommet, finner du utgangen til terrassen og hagen via verandadør.

Bod
Like ved trappen finner du en innvendig bod. Romslig rom med god plass til oppbevaring av ting og utstyr en ikke nødvendigvis bruker daglig.

Oppvarming

Vedovn i stua på hovedplan.
Varmekabler i gulv på bad, WC, gang/kjellerstue og entre.
Panelovner.
Ventilasjon med varmegjenvinning.

Parkering

Parkering for 1 bil i carport ved boligen. Carporten har et overbygd areal på ca. 20m2.
Ellers gjesteparkering på felles parkeringsplasser i sameiet.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 166 kvm, Eierform: Fellestomt

Sameiets felles tomt har et areal på 7 717m2.

Tomt og hage

Ved inngangspartiet er tomta tilhørende boligen fint opparbeidet med tunplass med dekke av asfalt og belegningsstein. I hagen på nedsiden av boligen som vender mot sør er det bygget markterrasse i trevirke hvor deler av terrassen er takoverbygget. Det er tilkomst til hovedsoverommet som ligger i underetasjen fra terrassen. Øvrig del av hagen er inngjerda og opparbeida med grøntareal med div. beplantning og et drivhus.

Felles tomt for sameiet er opparbeidet med asfaltert trafikk- og parkeringsareal, gjesteparkeringer, felles avfallshus, grøntarealer, leikeplass og div. beplantning.

Vei, vann og avløp

Offentlig vei til felles tomt for sameiet.
Sameiet har asfalterte interne veier på tomta.

Boligen er tilknytta kommunalt vann- og avløpsnett via sameiets private stikkledninger.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.
Se mer info i link under til reg.plan:
https://www.arealplaner.no/4647/arealplaner/387

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Tinglyste heftelser (servitutter) på eiendommen:
1990/906-1/55 Jordskifte
02.02.1990
Overført fra: 4647-43/341
Gjelder denne registerenheten med flere

1999/1058-1/55 Jordskifte
05.03.1999
Fiskeordning
Overført fra: 4647-43/341
Gjelder denne registerenheten med flere

2013/98806-2/200 Bestemmelse iflg. skjøte
04.02.2013
Rettighetshaver:FØRDE KOMMUNE
Org.nr: 971031484
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

2013/98806-3/200 Bestemmelse iflg. skjøte
04.02.2013
Rettighetshaver:SUNNFJORD ENERGI AS
Org.nr: 916501420
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på boligen datert 19.12.2018.

Diverse opplysninger

Sameie: Viebakkane Bustadsameige, Orgnr.: 999155006
Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler.
Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Prisantydning

5 150 000,- / Fellesutgifter: 650,- pr. mnd
Inkl. brøyting, klipping av plen på fellesområde, div. vedlikehold og strøm fellesareal.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Førde Takstkontor as / Ole Andre Roska
Takstdato : 14.02.2023
Teknisk (byggmassens) verdi : 5 150 000,-
Markedsverdi : 5 150 000,-
Teknisk verdi : 5 150 000,-
Formuesverdi : 960 262,-
Sekundær formuesverdi : 3 456 943,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2021

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 13 781 pr. år
Inkl. eiendomsskatt, vann- og avløpsavgift, feiing. Renovasjonsavgift til SUM kommmer i tillegg.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport. Megler har ikke kontrollmålt arealene.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt. pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

For å legge inn bud ved hjelp av budskjema på papir så lever dette personlig eller send det pr. epost post@fjordmegler.no.

Bud som har kortere akseptfrist enn kl.12.00 dagen etter siste annonserte fellesvisning vil ikke bli formidlet videre til selger.

Megler vil heller ikke formidle bud med forbehold om at budet er hemmelig for andre budgivere. Megler skal, i den grad det er mulig, informere alle interessenter og budgivere skriftlig om status i budgivingen. Megler plikter å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at bud skal kunne bli behandlet og formidlet videre på en forsvarlig måte, skal bud ikke ha en kortere akseptfrist enn 30 minutter fra budet er gitt. Bud med kortere frist vil ikke bli formidlet videre til selger.

Selger har akseptert å forholde seg til overnevnte vilkår for budgivning.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen som den er , og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 43
 • Bruksnr: 341
 • section_number: 5
 • Kommunenr: 4647
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 5 150 000,-
 • Fellesutgifter: 650,-
 • Kommunale avgifter: 13 781,-
 • Ligningsverdi: 960 262,-
 • Primærrom: 108 m2
 • Bruksareal: 114 m2
 • Tomteareal: 166 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Rekkehus
 • Soverom: 3

Viebakkane 9 6812 Førde Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Kontaktperson

Christoffer Sæle Merkesvik
Telefon: (+47) 57720100

Annen info

Finnkode: 295195452