Kandalsvegen 1150 6823 Sandane Norge

Adresse

Kandalsvegen 1150
6823 Sandane

Matrikkel

Gnr. 124 bnr. 7 i Gloppen kommune

Beliggenhet, adkomst

Se kart i Finn-annonse.

Det vil bli skiltet med visningsskilt fra Fjordane Eiendomsmegling ved annonserte felles visninger.

Nærområdet

Eiendommen har en fin og landlig beliggenhet langs vestsiden av Breimsvatnet. Her er man omringet av nydelige og naturrike omgivelser. Boligen ligg litt opp i høyden, og har vakker utsikt over nærområdet. For de naturkjære har man tilgang til flere flotte naturopplevelser like i nærheten. Dette er alt fra fjell, skog og vann. Området har ellers spredt beboelse.

Det er ca. 15 km til både Sandane og Breim som er de to nærmeste tettstedene. Her har man tilgang til alt av servicefasiliteter en trenger i det daglige som dagligvarebutikk, kjøpesenter, bensinstasjon og lignende. Her finn en også nærmeste barnehage og skole. Nærmeste bussholdeplass finner en ved riksvegen ca. 11 km unna.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1974
Frittstående garasje med godkjent byggesøknad med dispensasjon fra 1977. Byggeår fremgår ikke i informasjon mottatt fra kommunen. Dagens eier har ikke kjennskap til når garasjen ble bygget.

Byggeår ifølge Gloppen kommune.

Bygninger og byggemåte

En enkel beskrivelse av byggverkets konstruksjon og oppbygging ifølge takstmann:

Bygning generelt:
Ukjente grunnforhold og utførelse av fuktsikring/drenering. Fundamentert med såle og gulv på grunn av betong. Grunnmur som engelsk isolert holmur. Yttervegger som 10 cm isolert bindingsverk med 5 cm tilleggsisolering mot badet. Ytterkledning av liggende og stående kledning. Saltakkontruksjon med plassbygde W-takstoler, 10-15 cm isolasjon mot 1. etasje. Taktekking av betongtakstein og alu. Etasjeskille av isolert trebjelkelag. Kjellergulv med enkel påstøpt over 2-3 cm isopor og grovstøp. Vinduer med 2-lags ruter i trekarm.

Bygning generelt, garasje:
Fundament med gulv på grunn av betong. Yttervegger delvis av betong og ellers av enkelt bindingsverk med ytterkledning av liggende kledning. Sperrtak med taktekking av alu plater. Hovedinntak og fordelingsskap med skrusikringer og el-installasjon med lys, el-kontakter og 3-fasekontakt.

Tekniske installasjoner:
Gulvvarme med varmekabler på badet og på tidligere soverom i underetasje. Vedovn i stuen, eller er oppvarming basert på elektrisitet. Mekanisk avtrekk med ventilator på kjøkken og veggvifte på badet. Ellers naturlig avtrekk. Vannrør i hovedsak av plast rør-i-rør system uten rørskap og med synlige rørføringer i underetasje. Ellers noe kobberrør. På vaskerommet er det en 200 liters varmtvannstank, trykktank og stoppekran. Avløpsrør i plast, delvis skjult røropplegg. Fordelingsskap i trapperom underetasje, med automatsikringer med jordfeilbryter. I hovedsak skjult el-installasjon. Pipe av lettklinkerbetong med feieluke i ene boden i underetasjen.

Interessenter oppfordres til å lese over takstmanns bemerkninger ihht. tilstand til boligens bygningsdeler som fremgår i takstrapportens side 4, 6 og 7 under punktene vedlikehold.

Vesentlige endringer med boligen ifølge takstrapport:
2014: Generell oppussing av 1. etasje, med blant annet renovering av kjøkken og bad.
2002 - 2008: Skiftet de fleste vinduer i 1. etasje.
2002: Modernisert. Skiftet takrenner og nedløpsrør. Montert todelt balkongdør, skiftet stående kledning mot sør og montert nytt rekkverk og gulv på balkongen.

Opplysninger som fremgår i selgers egenerklæringsskjema:
Punkt 2: Bygd nytt bad med alt av rør, varmtvannstank, trykktank, varmepumpe ect. Utført av Ronny Husevåg rør.
Punkt 3: Støpt nytt gulv med nye varmeabler sluker ect.
Punkt 5: Noe fukt gjennomslag i kjeller. Er utbedret.
Punkt 7: Liten sprekk i vegg ved vindu i kjeller.
Punkt 8: Vært mus. Utbedret med museband bak kledning.
Punkt 12: Installert kjøkken, bad og nytt sikringsskap ect. Utført av Leif Lote AS.
Punkt 12.1: Samsværserklæring 2015.

For mer utdypende informasjon, se vedlagt takstrapport og egenerklæringsskjema. Interessenter oppfordres til å lese grundig over takstrapporten før bud legges inn.

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 144 kvm, Bruksareal: 164 kvm, Bruttoareal: 181 kvm

Følgende rom inngår i primærarealet (P-rom):
1. etasje (87 kvm): Vindfang, trapperom, stue, kjøkken, bad, 2 soverom og toalettrom.
Underetasje (57 kvm): Trapperom og vaskerom.

Følgende rom inngår i sekundærarealet (S-rom):
Underetasje (20 kvm): 4 boder.

I tillegg til overnevnte punkter følger det med en frittstående garasje uten port på 28 kvm samt tilbygg med utvendig bod på 15 kvm.

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Dersom annet ikke fremgår av salgsoppgaven inngår kun integrerte hvitevarer med i handelen.

Selger opplyser om at følgende medfølger handelen:
- Komfyr og oppvaskmaskin.

Selger opplyser om at følgende ikke medfølger handelen:
- Kjøleskap og frys.

Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe av 1. januar 2020 legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for kopi av liste over løsøre og tilbehør. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Standard

Velkommen til Kandalsvegen 1150 - Dette er en frittstående enebolig med en idyllisk beliggenhet i fredelige og naturskjønne omgivelser. Boligen går over 2 etasjer, hvor 1. etasjen har blitt modernisert i nyere tid. Underetasjen har enkel/uinnredet standard og det må påregnes rehabilitering dersom rommene skal tas i bruk. Boligen har ellers egen garasje samt balkong og terrasse med vakker utsikt mot Breimsvatnet. Dette er en ypperlig bolig for de som ønsker å bo i rolige omgivelser samt for de som ønsker å kunne sette sitt eget preg på boligen.

Kvaliteter med boligen vi ønsker å fremheve:
- 2 soverom.
- Garasje.
- Modernisert 1. etasje.
- Bad og kjøkken 2014
- Sørvendt terrasse på 16 kvm.
- Østvendt balkong fra ene soverommet.
- Åpen og romslig stue med store vindusflater.
- Usjenert og fredelig beliggenhet.
- Vakker utsikt over Breimsvatnet og Fjellheimen.
- Rikelig med oppbevaringsplass.
- Tilbygg med utvendig bod.
- Mulighet til å sette sitt eget preg på boligen.
- Nærhet til flere flotte naturopplevelser.
- 15 km til Sandane og Breim.

Planløsningen:

1. etasje (87 kvm):

Vindfang, gang og trapperom:
Man ankommer eiendommen fra kommunal vei ved boligens vestre side. Her følger en gruset vei ned til inngangspartiet som har et praktisk overbygd tak. Man entrer boligen inn i ett kompakt vindfang, hvor det er plass til å henge ifra seg yttertøy og sette til side sko. Videre fra vindfanget kommer man inn i en avlang gang via glassdør. Gangen fungerer som bindeledd mellom alle rommene i 1. etasje. Både vindfanget og gangen fremgår i lyse og behagelige farger. Like ved vindfanget er det trapperom ned til underetasjen.

Stue:
Fra gangen kommer man inn til stuen. Stuen er boligen største rom, og fremgår i nøytrale farger. Her er det flere store vindusflater med vakker utsikt mot Breimsvatnet. På grunn av rommet størrelse har man flere møbleringsmuligheter her. I stuen er det også vedovn med glassdør, noe som både kan skape koselig stemning samt at det kommer godt med på kalde vinterkvelder. Her er det teglsteinsvegg bak ovnen, noe som gir en fin kontrast til det ellers lyse rommet. Fra stuen er det videre utgang til sørvendt terrasse på 16 kvm.

Kjøkken:
Like ved stuen finner en kjøkkenet i en delvis åpen løsning. Her er det fint tilrettelagt for en stor spisegruppe i forkant av kjøkkenet, hvor måltidene kan nytes i fellesskap. Kjøkkenet ble renovert i 2014 og fremstår i dag som romslig og moderne. Kjøkkenet er innredet med over- og underskap, laminert benkeplate med nedfelt vask samt frittstående komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Langs veggen rundt kjøkkenet er det montert kitchenboard i behagelig grå farge. Kjøkkenet har rikelig med benkeplass å arbeide med samt en særs praktisk kjøkkenøy i retning mot stuen. Like over vasken er det ett stort vindu som tilføyer rommet mye naturlig lys. På kjøkkenet er det også egen dør med glassfelt inn mot gangen, noe som gjør at en slipper å gå igjennom stuen for å gå ut.

Bad og toalettrom:
I enden av gangen finner en boligens bad. I likhet med kjøkkenet, ble også badet renovert i 2014. Badet oppleves som romslig og fremgår med flislagt gulv og vegger i lyse og tidsriktige farger. Badet er i dag innredet med servant med underskap, veggspeil, dusjkabinett, boblebadekar samt frittstående toalett. På badet er det også varme i gulvet, noe som gir en mer behagelig opplevelse av rommet.

Ved siden av badet i gangen finner en også et egen toalettrom. Toalettrommet er innredet med en liten og praktisk servant med underskap, hylle samt frittstående toalett.

2 soverom:
Fra gangen har man videre tilgang til boligens 2 soverom. Rommene har til felles å oppleves som romslige, med god plass til både seng, tilhørende nattbord og garderobeløsning. Rommene fremgår i lyse farger og har store vindusflater i retning Breimsvatnet - et godt utgangspunkt for en god natts søvn. På det største av de to soverommene er det integrert garderobeskap samt utgang til egen østvendt balkong. Her kan en nyte morgenkaffeen med den flotte utsikten.

Underetasje (57 kvm):

Underetasjen har generelt sett enkel/uinnredet standard og det må påregnes rehabilitering hvis rommene skal tas i bruk. I dag benyttes rommene til lagring.

Trapperom:
Fra trapperommet i 1. etasje kommer man seg ned til underetasjen. Det er også egen inngangsdør til underetasjen ved boligens nordre side. I trapperommet finner en fordelingsskapet, som i dag er satt opp med automatsikringer. I trapperommet er det også nedtrekkbar stige til mørkeloftet til boligen.

Vaskerom:
Rommet er av god størrelse og har vindu i østvendt retning. På vaskerommet finner en boligens varmtvannstank på 200 liter, trykktank samt stoppekran.

4 boder:
Store deler av underetasjen består av boder. Her har man rikelig med oppbevaringsplass. I en av bodene er det også varme i gulvet.

Velkommen til en hyggelig visning!

Oppvarming

Elektrisk.
Vedovn i stue.
Varme i gulv på bad.
Varme i gulv på ene bod i underetasjen.

Parkering

Parkering i frittstående garasje. Det er også plass til en bil i forkant av garasjen.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 988 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Eiendommen ligger østvendt i skrået terreng. Tomten er opparbeidet med gruset veg og tun, enkle murer og ellers grøntarealer. Arealet ovenfor veien har tidligere vært beiteareal iflg. takstrapporten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei via privat gruset vei.
Eiendommen er tilknyttet privat vann med borrehull/brønn på egen tomt.
Eiendommen har avløp til enkel septiktank, med ukjent videreføring av avløpet.

Informasjon ifølge selger, takstrapport og Gloppen kommune.

Reguleringsplan

Matrikkelen gnr. 124 bnr. 7 er avsatt til boligformål i kommuneplanen ifølge Gloppen kommune.

Matrikkelen gnr. 124 bnr. 14 er tilleggsareal til gnr. 124 bnr. 7 som følge av fradeling gjennom dispensasjonsbehandling, og ligger innenfor LNF-område avsatt i kommuneplanen sin arealdel 2020-2030. LNF-område er forkortelse for Landbruks-, natur- og fritidsområder.

Informasjon om regulering ifølge Gloppen kommune. Kontakt megler eller gjeldende kommune dersom ønske om ytterlige informasjon.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Følgende servitutter/rettigheter skal følge eiendommen:

Tinglyste servitutter på gnr. 124 bnr. 7:
Bestemmelse om veg med dagboksnummer 404005-2 datert 22.05.2013.
Rettighetshaver: knr. 4650 gnr. 124 bnr. 4
Beskrivelse: Overnevnte rettighetshaver har vegrett over gjeldende eiendom fra fylkesveien på oppsiden av eiendommen og på skrå nedover i nordgående retning.

Tinglyste servitutter på gnr. 124 bnr. 14:
Fredninsvedtak med dagbuksnummer 21250-1 datert 12.01.2009.
Forskrift om verneplan. Vern av Naustdal - Gjengedal landskapsvernområde.
Med flere bestemmelser.
Overført fra: 4650-124/4.
Gjelder denne registerenheten med flere.
Beskrivelse: Planens omhandlende område er vernet som landskapsvernområde ihht. naturvernloven §5. Se verneplan for Naustdal-Gjengedal.

Tinglyste rettigheter:
Rettigheter på 4650-124/4.
Bestemmelse om vannrett med dagboksnummer 971-1 datert 17.03.1975.
Rettighetshaver: knr. 4650 gnr. 124 bnr. 7.
Beskrivelse: Gjeldende eiendom har rett til å ta vann fra brønn på eiendom 4650-124/4 mot en årlig avgift på kr. 400,-.

Kommentar til overnevnte rettighet: Ifølge selger er det etablert egen brønn på gjeldende eiendom, og det er ikke blitt hentet vann fra overnevnte naboeiendom. Det har derav heller ikke blitt betalt gebyr for dette.

Det er innhentet kopi av overnevnte servitutter og rettigheter, som kan være av interesse å lese innen budgivning. Ta kontakt med megler for å få oversendt kopi av dokumentene, eller se eventuelt vedlagte dokumenter i salgsoppgaven.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen ifølge Gloppen kommune.

Prisantydning

990 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Kristen Eikenæs
Takstdato : 10.05.2017
Teknisk (byggmassens) verdi : 1 725 200,-
Markedsverdi : 1 220 000,-
Teknisk verdi : 1 725 200,-
Formuesverdi : 334 797,-
Sekundær formuesverdi : 1 205 267,-
Formuesverdi pr. : 13.01.2021
Se vedlagt takstrapport i salgsoppgaven.
Formuesverdi ifølge skatteetaten.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Se vedlagt energiattest i salgsoppgaven.

Forsikring

Storebrand
Polisenummer: 4463028

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 3 516 pr. år
Kommunale avgifter inkluderer:
Feieavgift: kr. 121,-
Branntilsyn: kr. 303,-
Eiendomsskatt: kr. 3 092,-

Septiktanken på gjeldende eiendom er blenda i 2015. Den ligg derfor ikke inne med tømmefrekvens eller gebyr for tømming av slamtank. Dersom det er behov for tømming og det har vært i bruk vert det som ekstra eller nødtømming kr. 5 148,- eller kr. 7 356,-. Informasjon ifølge Nomil og Gloppen kommune.

Overnevnte summer er inkludert mva. Det betales ikke mva. på eiendomsskatt.
Kommunale avgifter ifølge Sunnfjord kommune.

Leieinntekter


Eiendommen er registrert som en enebolig med en boenhet. Boligen leies p.t. ut i sin helhet til ett nærstående familiemedlem, med en månedlig leieinntekt på kr. 5 500,- ifølge selger. Når eiendomsretten er overført, vil kjøper måtte forholde seg til den opprinnelige husleieavtalen. Begge parter beholder sine rettigheter og plikter etter den gamle avtalen. Dersom kjøper ønsker å si opp leietaker før leietiden er ute, blir husleieloven gjeldende.

For øvrige spørsmål knyttet til leieforholdet eller ønske om oversendelse av anonymisert kopi av gjeldende leieavtale, vennligst ta kontakt med megler.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealer er oppgitt/målt av takstmann Kristen Eikenæs. Arealer er ikke kontrollmålt av ansvarlig megler.

Arealmålingene i takstrapporten måles etter Norsk Standard 3940. Arealer oppgis i hele kvadratmeter i denne rapporten, og gjelder for det tidspunkt rapporten er datert. BRA er bruksarealet av boligen som tilsvarer bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Vedlagt takstrapport i salgsoppgsaven er over 6 måneder gammel.
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring i henhold til salget.

Bildene som er benyttet i salgsoppgaven ble tatt før boligen ble utleid i 2017. Boligen er p.t. fortsatt utleid, og vil derfor være møblert på visning.

Det har tidligere vært installert varmepumpe i stuen. Denne sluttet å virke, og har i senere tid blitt fjernet av selger.

Selger har godkjent alle opplysningene som fremgår i salgsoppgaven.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal gis på budskjema med påført signatur eller ved bruk av elektronisk budgivning. I tillegg må budgiver også legitimere seg. Ved registrering av elektronisk bud, benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Senere bud kan gis ved e-post eller SMS direkte til megler.

Bud som ikke er skriftlig eller har kortere akseptfrist enn kl.12.00 dagen etter siste annonserte fellesvisning vil ikke bli formidlet videre til selger. Megler vil heller ikke formidle bud med forbehold om at budet er hemmelig for andre budgivere. Megler skal, i den grad det er mulig, informere alle interessenter og budgivere skriftlig om status i budgivingen. Megler plikter å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at bud skal kunne bli behandlet og formidlet videre på en forsvarlig måte, skal bud ikke ha en kortere akseptfrist enn 30 minutter fra budet er gitt. Bud med kortere frist vil ikke bli formidlet videre til selger.

For å legge inn bud ved hjelp av budskjema på papir så lever dette personlig eller send det pr faks 577 20 101 / epost: sm@fjordmegler.no eller post@fjordmegler.no.

Selger har akseptert å forholde seg til overnevnte vilkår for budgivning.

Overtagelse

Overtagelse etter avtale. Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 124
 • Bruksnr: 7
 • Kommunenr: 4650
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 990 000,-
 • Kommunale avgifter: 3 516,-
 • Ligningsverdi: 334 797,-
 • Primærrom: 144 m2
 • Bruksareal: 164 m2
 • Bruttoareal: 181 m2
 • Tomteareal: 988 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 2

Kandalsvegen 1150 6823 Sandane Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Eiendomsmegler

Stian Midttun Jensberg
Telefon: +47 57 72 01 00
Mobil: +47 948 32 983

Annen info

Finnkode: 206283617