Moldasida 572 6887 Lærdal Norge

Høyeste bud

400 000,-

Adresse

Moldasida 572
6887 Lærdal

Matrikkel

Gnr. 15 bnr. 5 i Lærdal kommune

Beliggenhet, adkomst

Boligen ligger landlig til på Tømjum, omkranset av jordbruksområde og naturlig fjellterreng, ca. 200 m fra E16. Det er lite støy fra trafikken og nærområdet selv om E16 går like forbi i området.

Nærområdet

Det er ca. 10 km til Lærdal sentrum og ca. 7 km til skole. Bussholdeplass like ved.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1920

Bygninger og byggemåte

Yttervegger av delvis isolert bindingsverk i tre med trekledning. Antatt at deler av utvendige vegger er av laftet tømmer. Vegger på ny del bygd i mur/betong med pusset overflate.

Kobla vinduer med rammer av tre fra oppføring av boligen. Noen viduer har tolags glass. Dører i heltre fylling med malte overflater fra oppføring av boligen. Vinduene har endel elde og dårlig funksjon med tanke på isolasjonsevne.

Saltak tekke med skifer fra oppføring av boligen. Takkonstuksjon har en del sig. Vurdert som normalt sett i forhold til alder. Nytt tekke med shingel på den nye delen. Taktekket har endel elde. Endel mangler omkring pipeløpet.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 65 kvm

1.Etasje: BRA 43 m2. P-rom: 43. Gang, bad/vaskerom, stove/kjøkken/trapperom.

2.Etasje: BRA 16 m2. P-rom 16. Gang/trapperom, soverom.


Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Standard

Innvendige overflater har vegger tekket med malte plater, panel og strie. Tak har synlig bjelkelag i stue med malt overflate. En del malt panel i tak. Gulv tekket med belegg og en del laminat. En del spor etter bruk. Elde og slitasje.

Bad/vaskerom: Dusj og WC. Innredning med dører og skuffefronert i malt mdf. God plass til vaskemaskin og tørketrommel. Rommet har endel spor etter bruk. Enkelte overflater er ikkje ferdigstilt.

Kjøkken: Kjøkkeninnredning er vurdert til å vere i god stand. Diskplate omkring vaskekum har store fuktskader og skeivheter.

Oppvarming

Eldre vedovn. Teglsteinspipe fra byggeår. Det er utført endel tiltak på brannmur. Ildsted bør kontrolleres med lokalt branntilsyn for godkjenning. Man må pågregne å rehabilitere skorstein og skifte vedovn.

Elektrisk åpent anlegg, delvis nytt anlegg.
Sikringsskap med automatsikringer. Det elektriske anlegget er bygget etter de krav og retningslinjer som var ved byggeår. El- anlegget bør kontrollerast av godkjent elektroentrepenør for godkjenning.

Parkering

På egen tomt.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 1 054 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Opparbeidet utomhusareal på solrik tomt med lite fall. Området omkring er svart kupert enkelt terreng.

Deler av tomten er innenfor faresone for skred (rød sone). Se vedlagt info fra NGI og Lærdal kommune om dette.

Tilliggende fasiliteter

Forholdsvis nybyggd terrasse med tak over.

Vei, vann og avløp

Vatn fra lokal brønn i området. Utført etter dei krav og tekninske retningslinjer som var på monteringsdato. Det er ikke tinglyst rett til vann eller kloakk.
Det er privat anlegg for avløp. Tilstand er ikke kjent.

Reguleringsplan

Omårdet er regulert til jordbruksområde. Enkelte eneboliger i området og annen næringsvirksomhet.

Ferdigattest

Lærdal kommune har ikke ferdigattest i sine arkiv. Heller ikke tegninger av bygningen.

Prisantydning

500 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Sogn Takst AS / Svein Låksrud
Takstdato : 14.10.2020
Teknisk (byggmassens) verdi : 531 000,-
Markedsverdi : 500 000,-
Teknisk verdi : 531 000,-
Formuesverdi : 462 375,-
Sekundær formuesverdi : 1 664 549,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2020

Forsikring

Fremtind

Kommunale avgifter

Kr. 364 pr. år
Boligen er ikke bebodd og det er ikke kommune avgifter eller renovasjon pålagt eiendommen slik den står nå. Det som blir krevd inn er feieavgift på kr. 364,-. Ved endre bruk vil avgiftene øke.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst, disse er ikke kontrollmålt av medhjelper.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Pengeheftelser blir slettet ved salg.
Følgende servitutter blir ikke slettet fra grunnboken:

1961/1232-7/53 Rettighet 06.10.1961 Rettighetshaver:FORSVARSDEPARTEMENTET Org.nr: 972417823 LEIE AV AREAL LEIE-TID: 99 ÅR ÅRLIG AVGIFT NOK 14 BEST. OM VARIGHET Overført fra: 4642-15/3 Gjelder denne registerenheten med flere

1973/1444-1/53 Rettighet 06.07.1973 Rettighetshaver:FORSVARSDEPARTEMENTET Org.nr: 972417823 LEIE AV AREAL ÅRLIG AVGIFT NOK 31 LEIGETID TIL 01 01 2054 Overført fra: 4642-15/3 Gjelder denne registerenheten med flere

Budgivning

Dersom De etter besiktigelsen ønsker å kjøpe eiendommen, bør du så snart som mulig inngi skriftlig kjøpetilbud til megler. Budet må være uten forbehold om finansiering. Dokumentasjon på finansiering vedlegges budet. Det kan bare tas hensyn til bud som er bindende for budgiver i minst seks uker. Megler oversender det høyeste/beste budet til Tingretten for stadfestelse.

Overtagelse

Partene har en måneds ankefrist fra det tidspunkt Tingretten stadfester budet. Dette vil si at handelen ikke endelig har kommet i stand før ankefristens utløp. Oppgjørsdag / overtakelse er normalt tre måneder fra den dag medhjelper(megler) oversender budet til Tingretten for stadfestelse. Dersom eiendommen er fraflyttet, kan det være mulig å overta eiendommen før fastsatt oppgjørsdag dersom kjøpesummen er innbetalt. Overtagelse kan allikevel ikke skje før en måned etter at budet er stadfestet. Kjøpesummen skal innbetales til meglers klientkonto.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 15
 • Bruksnr: 5
 • Kommunenr: 4642
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

Detaljer

 • Verditakst: 500 000,-
 • Kommunale avgifter: 364,-
 • Ligningsverdi: 462 375,-
 • Primærrom: 59 m2
 • Bruksareal: 59 m2
 • Bruttoareal: 65 m2
 • Tomteareal: 1054 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig

Moldasida 572 6887 Lærdal Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Advokat MNA

Ole Rune Døskeland
Telefon: (+47) 91921525

Annen info

Finnkode: 242481722