Øyrane 4 6996 Vadheim Norge

Adresse

Øyrane 4
6996 Vadheim

Matrikkel

Gnr. 36 bnr. 24 i Høyanger kommune

Beliggenhet, adkomst

Eiendommen ligger sentralt plassert i etablert boligfelt i Vadheim. Se kart i Finn-annonsen eller kontakt megler for nærmere veibeskrivelse.

Enkelt adkomst til eiendommen fra kommunal vei.

Nærområdet

Fra boligen er det gangavstand til butikker, skole, barnehage, idrettsanlegg og hyggelige Malena Kafe og Sogn Hotell som ligger en kort spasertur fra eiendommen. Vadheim har et bredt utvalg av fine turområder rundt i bygda og videre oppover dalføret. Her finner en også kunstgressbane, golf treningsbane, frisbeegolfbane, grillhytte i skogen, og skytebane lenger fremme i dalen.

Vadheim ligger sentralt plassert langs E39 og ligger innenfor pendleravstand til Førde (ca.30min kjøretid) og Høyanger (ca. 20min. kjøretid). Det er også hyppige bussavganger til nevnte steder, samt sørover mot Bergen.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1937
Oppført i 1937 - påbygg fra 1995.

Bygninger og byggemåte

Boligen har varierende standard, og det er i tilstandsrapporten påpekt følgende avvik:
TG0 og 1: 4 stk.
TG2: 24 stk.
TG3: 6 stk.

Alle interessenter må lese og sette seg grundig inn i tilstandsrapporten som er utarbeidet på boligen før budgivning.

Byggemåte bolig:
Bygningen er oppført på grunnmurer av sparesteinsbetong i originaldelen og lettklinkerblokker med krypkjeller. Under originaldelen er det kjeller med betonggulv på mark.

Ytterveggene over grunnmurene er oppført med isolert bindingsverk med utvendig kledning av trepanel. I originaldelen er det 4" vegger og i tilbygget 6" vegger.

Etasjeskille mellom planene er bygget opp av trebjelkelag. Mot krypkjeller i tilbygget er underkledning av asfaltplater.

Vinduene har 2 lags glass i trekarmer. I kjelleren er det 1-lags vindu i trekarm av eldre dato. Ytterdør på hovedplan i trevirke med vindusfelt, i kjelleren er det eldre utgangsdør i trevirke. I stua på hovedplan er det verandadør i trevirke med glassfelt.

Taket er bygget opp som sperrekonstruksjon hvor den tilbygde delen er isolert. Utvendig taktekke av skifer med undertak av rupanel, takrenner og nedløp i plast.

Pipa er bygget opp av murstein med pussa og malte overflater. Over taket er det heldekkende pipebeslag.

Sanitæranlegget har vannrør av kobber og plast (rør i rør). Rørsentral er plassert i kjeller. Avløpsrør i plast. Varmtvannsbeholder på 198L er plassert i kjeller.

Det elektriske anlegget har fordelingstavle med automatsikringer. Ledningsnettet er delvis skjult og åpent.

Frittstående garasje oppført i år 2000:
Bygningen er oppført på ringmur av lettklinkerblokker. Gulv på grunn av betong. Ytterveggene over ringmuren er oppført med bindingsverk med utvendig kledning av trepanel. Taket er oppført som saltak med utvendig torvtekke.

Vindu med 2-lags glass i trekarmer fra byggeår. Ytterdør og garasjeport i malt trevirke. Det er installert el-anlegg med div. lysarmaturer, trefaset stikkontakt, el-drift på garasjeport og varmekabler i gulv på boden/hobbyrom.

Uthus oppført i år 2005:
Gulv på grunn av trebord. Ytterveggene er oppført med bindingsverk med utvendig kledning av trepanel. Taket har saltakform med utvendig tekke av shingel på undertak av rupanel. Det er 2 stk. dører i trevirke.

For detaljert beskrivelse av den tekniske tilstanden til bygningene vises det til utført tilstandsrapport utarbeidet av Verdsett AS v/Trond Gjesdal. Rapport ligger vedlagt i salgsoppgaven på eiendommen.

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 4, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 127 kvm, Bruksareal: 173 kvm

Enebolig
1.Etasje: BRA 81m2 / P-rom 81m2.
Innhold: Entre, gang, kjøkken, stue og bad.

2.Etasje: BRA 46m2 / P-rom 46m2.
Innhold: Gang m/trapp, 4 soverom.

Kjeller: BRA 46m2 / S-rom 46m2.
Innhold: Gang m/trapp, toalett, vaskerom og 3 boder.

Garasje
BRA 36m2.
Innhold: Garasjerom, bod.

Uthus
BRA 9m2.
Uthus / vedbod.

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Av hvitevarer følger det med komfyr og oppvaskmaskin på kjøkkenet.
Fibertilkobling. Dekoder følger ikke med.

Standard

Innvendige overflater og innredninger er delvis fornyet over tid og har varierende standard.

Kjøkkenet har innredning med over- og underskap i furu med malte overflater. Benkeplata er av laminat med nedfelt oppvaskkum. Mellom benkeplate og overskap er det lagt flis på vegg. Innredningen har opplegg for frittstående hvitevarer som komfyr og kjøleskap, integrert oppvaskmaskin. Det er montert avtrekksvifter i overskap ved komfyren.

Badet har flislagte overflater på gulv og vegger. Det er varmekabler i gulv og avtrekksvifte. Badet er innreda med dusjkabinett, klosett, baderomsinnredning med servant, speil med lysarmatur og høyskap.

Gulv på hovedplan har overflater av laminat, parkett og flis i gang og på bad. På veggene er det panel, malte overflater på finerplater, strie og panel. I himlingene er det malte takplater og panel.

På loftet er det gulv med laminat og furugulv. På veggene er det malte profilerte plater og tapet. I himlingene og skråtak er det panel.

Kjelleren har eldre enkel standard med gulv av betong og vegger mot grunnmuren av betong. Innvendige skillevegger er bygget opp av trevirke.

Oppvarming

Luft til luft varmepumpe.
Vedovn.
Varmekabler i gulv på bad, entre, stue, kjøkken og ene rommet i kjelleren.
Varmekabler i gulv i bodrom i garasjen.

Parkering

Parkering i frittstående garasje for 1 bil.
Det er plass til parkering av 3 biler på egen tomt fremfor garasjen og ved uthuset.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 546 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Tomta ligger i flatt terreng og har opparbeida hage med plenarealer, hekk og div beplanting med bla. rips- og solbær, eple- og plommetre. Mot kommunal vei er det hvitmalt stakittgjerde, samt gangport mot inngangspartiet. Ved garasjen er det markterrasse i trevirke med tilhørende le-vegg og murt utepeis. Fremfor garasje er det plass til parkering av 2 biler, det er i tillegg plass til 1 bil ved uthuset.

Vei, vann og avløp

Kommunal vei til tomtegrensa.
Boligen er tilkobla kommunalt vann- og avløpsnett via private stikkledninger.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Tinglyste servitutter på eiendommen:

1897/900008-1/54 Fredningsvedtak
17.06.1897
GJELDER ALL FISKING, SÅVEL I ELV SOM I SJØ

1937/748-1/54 Erklæring/avtale
15.09.1937
Bestemmelse om benyttelse

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på boligen da dette ikke var et krav før i 1998.

Prisantydning

1 700 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Trond Gjesdal
Takstdato : 05.01.2023
Teknisk (byggmassens) verdi : 2 500 000,-
Markedsverdi : 1 700 000,-
Teknisk verdi : 2 500 000,-
Formuesverdi : 328 541,-
Sekundær formuesverdi : 1 182 749,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2021

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Forsikring

Fremtind Forsikring
Polisenummer: 22286221

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 15 571 pr. år
Inkl. eiendomsskatt, vann- og avløpsavgift, branntilsyn, renovasjonsavgift til Simas. Det vil i tillegg faktureres for hver feiing og branntilsyn kr 950,-

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport. Megler har ikke kontrollmålt arealene.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt. pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

For å legge inn bud ved hjelp av budskjema på papir så lever dette personlig eller send det pr. epost post@fjordmegler.no.

Bud som har kortere akseptfrist enn kl.12.00 dagen etter siste annonserte fellesvisning vil ikke bli formidlet videre til selger.

Megler vil heller ikke formidle bud med forbehold om at budet er hemmelig for andre budgivere. Megler skal, i den grad det er mulig, informere alle interessenter og budgivere skriftlig om status i budgivingen. Megler plikter å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at bud skal kunne bli behandlet og formidlet videre på en forsvarlig måte, skal bud ikke ha en kortere akseptfrist enn 30 minutter fra budet er gitt. Bud med kortere frist vil ikke bli formidlet videre til selger.

Selger har akseptert å forholde seg til overnevnte vilkår for budgivning.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning. Boligen er klar for snarlig overtagelse.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen som den er , og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 36
 • Bruksnr: 24
 • Kommunenr: 4638
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 1 700 000,-
 • Kommunale avgifter: 15 571,-
 • Ligningsverdi: 328 541,-
 • Primærrom: 127 m2
 • Bruksareal: 173 m2
 • Tomteareal: 546 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 4

Øyrane 4 6996 Vadheim Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Kontaktperson

Christoffer Sæle Merkesvik
Telefon: (+47) 57720100

Annen info

Finnkode: 287176807